Megyei foci

2022.10.11. 14:28

Az újfehértóiak megalapozzák a még szebb tavaszt

Az ősszel végig idegenben játszó Újfehértó rangadón aratott sikerrel az élre állt.

A piros mezes újfehértóiak a Szpari II.-t is legyőzték

Fotó: Gazdag Mihály

Ha bárki kételkedett volna abban, hogy az Újfehértó bajnokesélyes csapata a Nyír-Wetland megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságnak, annak csattanóst választ adott az együttes múlt szombaton, amikor a címvédő Nyíregyháza Spartacus II.-t 2–0-ra legyőzte, ezzel élre állt. A fehértóiak valamivel gyengébb időszak, hárommeccses nyeretlenségi sorozat után arattak nagy diadalt.

– Megítélés kérdése, hogy rossz sorozatban voltunk-e, hiszen ősszel minden mérkőzésünket idegenben játsszuk, márpedig, otthon minden csapat erős ebben a bajnokságban – reagált a felvezetésre Piskóti Zsolt, az Újfehértó edzője. – Három meccsen két pont valóban kevés, ezzel nem voltam megelégedve, egyébként ha hét meccsenként egy vereség csúszik be, az nem nagy tragédia. Emiatt nem érzem váratlannak a hétvégi győzelmünket, mert a csapatunkat olyan játékosok alkotják, akikkel mindenki ellen van esélyünk a megye egyben. Hogy ez mikor milyen eredménnyel párosul, azt az adott hétvége dönti el. Éreztem, hogy motivált a társaság, több nyíregyházi nevelésű játékosunk van, ráadásul a tabella alapján is rangadónak titulálható volt az összecsapás, szóval megvolt a presztízse a mérkőzésnek.

Az Újfehértó a tervek szerint tavasszal már hazai pályán játszhat, így nagy fegyvertény lenne, ha forduláskor is az élmezőnyben lenne a csapat.

– Ez valóban így van, de a legfontosabbnak azt tartom, hogy „lőtávon” belül maradjunk. Jelenleg a negyediknek is annyi pontja van, mint az elsőnek, így a helyezés nem számít, az a lényeg, hogy pontban ne legyen nagy lemaradás tavaszra – tette hozzá az újfehértóiak mestere.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában