Nemzeti Vágta

2022.10.01. 07:00

Minden jó, ha ló a vége

A Nemzeti Vágta tizenöt esztendeje Közép-Európa egyik legnagyobb lovas ünnepének számít.

Izgalmakban bővelkedik az idei, 15. Nemzeti Vágta is

Forrás: Archív fotó: MW

Újra a lovak dübörgésétől lesz hangos a budapesti Hősök tere október első hétvégéjén. Az évtizedes hagyománnyal rendelkező megmérettetés döntőjét élőben közvetíti majd a Duna Televízió október 2-án háromnegyed háromtól.

Hosszú az út a fináléig. Szabolcs-Szatmár-Bereget hárman képviselik, a cél közös: minél tovább jutni.

A Nagyhalászt képviselő Földes Bence megnyerte a Borsodi Vágtát Gajdos Zsolt lovával, Messinával, a 6 éves szürke kancával.

– A Nemzeti Vágta sorsolását a szemszögömből kedvezőnek tartom. Vannak erős ellenfelek a futamban, de a legnagyobb favoritokat elkerültük. Természetes, hogy mindenki nyerni akar, így mi is reménykedünk. Az álmok netovábbja lenne a végső győzelem.

Ajakot a tavalyi rendezvényhez hasonlóan Bak Edina reprezentálja:

– Rozinak becézem a lovat, tavaly óta nálam maradt a 7 éves gidrán kanca. Kondiban rendben van, kiváncsi vagyok, hogy mennyire lesz higgadt és stresszhelyzetben hogyan teljesít. A futamunk erős, meglátjuk, mire leszünk képesek.

Nagyhalász a 2. futamban szerepel Ajakkal, Békéscsabával, Sepsiszentgyörggyel és Szabadkával.

A 12. futamban Nyíregyháza, Hernádkak, Baj, Porva és Zsadány lovasai próbálnak szerencsét. A szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyt Garai Richárd képviseli:

– Kellő nyugalommal várjuk a Vágtát. Ritmus „nyugdíjba” ment, most Begcsivel indulok el. Az edzések alapján amondó vagyok, hogy egy karakán ló, beleadunk apait-anyait a versenyben. A címvédőt is a futamunkba sorsolták, tehát nincs egyszerű dolgunk.

Az idén jeles évfordulót ünnepel az esemény, ezért a 15-ös szám köré szerveződnek majd a Vágta programjai. A nézők végigizgulhatják a többi mellett a Kishuszár Vágtát, a Fogatvágtát, a Jótékonysági Sztárfutamot, a Nemzetközi Futamot és természetesen a Nemzeti Vágta futamait is. Szombat-vasárnap olyan showelemekkel tűzdelt számokat láthat még a közönség, mint a szimultán díjugratás vagy a népszerű kocsitolás. Ezen kívül hagyományos történelmi lovas felvonulással, 1848-as csatajelenetekkel és a Győri Ördöglovasok különleges jubileumi bemutatójával is készülnek a szervezők.

LTL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában