Megemlékezés

2022.10.05. 09:50

Nagykállóban is őrzik Sitku Ernő emlékét

Pályafutásának első pontján avattak emléktáblát a legendás kosárlabdázó tiszteletére.

Az NVSE elnöke, Horváth Tibor és Papp László sportbizottsági elnök avatta fel az emléktáblát

Fotó: Győrfi Gergő

A Nagykálló VSE 2021-ben ünnepelte volna megalakulásának 100. évfordulóját, ám a pandémia miatt egy évvel el kellett tolni a programsorozatot. Az egyesület a nyolcvanas években nyolc szakosztállyal működött – mára csak a labdarúgás maradt meg –, idén mindegyikre megemlékezik a sportszervezet. Múlt szombaton a kosárlabda volt porondon, ebből az alkalomból a Korányi Frigyes Gimnáziumban felavatták a 2020-ban elhunyt Sitku Ernő tiszteletére készített emléktáblát. A legendás kosárlabdázó 1986-tól tanult az iskolában, ott ismerkedett meg a kosárlabdával.

– Nagykállóban a kosárlabda összefüggésben volt az NVSE-vel és a Korányival, egyik a másik nélkül nem működött – kezdte beszédét Papp László, a sportbizottság elnöke. – Az iskola jogelődjében Tatos Pista bácsi indította el a kosárlabdázást, majd „utódai” folytatták a munkát. Gruda János azt mondta a fiataloknak, hogy három H-val kell élnünk: hit, hűség és humor. Ezeket Ernő egész életében viselte. Hitt magában, mert bár csak 14 évesen kezdett kosárlabdázni, felküzdötte magát a legnagyobbak közé. Mint sportvezető, Nyíregyházán hűséggel szolgálta a sportot. Továbbá kedves emberi tulajdonsága volt a humora, mindenkinek a fülében van az ő nevetése. A középiskolában elindult egy új nemzedék felépítése, köszönet a Kék Cápáknak, akikkel együttműködésben vagyunk, az ő családjukhoz tartozunk, ami nagy öröm. Bízunk benne, hogy közülük is kerülnek még ki „Sitku Ernők”!

Hozzátette, a 149-szeres magyar válogatott ikon méltó példaképe a mai fiataloknak. Elvesztése nagy űrt hagyott maga után.

 

Címkék#sitku ernő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában