Labdarúgás

2022.11.09. 13:03

Eldőlt, kapitányként búcsúzik-e a válogatottól a nyírlugosi sztár

Rossi maga nevezte ki az új kapitányt - írja a ripost.hu.

Fotó: Nemzeti Sport/Kovács Péter

Szalai Ádám magyar válogatottól való visszavonulása, illetve Gulácsi Péter sérülése miatt új csapatkapitányt kellett keresnie Marco Rossinak, aki azonban most kijelentette, megtalálta a megfelelő utódot.

Csapatkapitány nélkül maradt a magyar labdarúgó-válogatott, amely november 17-én Luxemburg, 20-án pedig Görögország ellen játszik felkészülési mérkőzést. A szövetségi kapitány, Marco Rossi reagált a hírre, miszerint utóbbi nemzet ellen Dzsudzsák Balázs viselheti a karszalagot.

Dzsudzsák Balázs a kezdőcsapatban kap helyet, és ő vezetheti ki a pályára a válogatottat 

– nyilatkozta a Nemzeti Sportnak Marco Rossi. „Nem a rekord miatt hívtam meg, nem azért, mert egyedüli százkilencszeres válogatott lehet. Hanem azért, mert megérdemli! Tisztelem a karrierjét, azt, amit ezért a csapatért tett. Nem szívességből hívom meg, hanem olyan futballista előtt tisztelgek, aki szívét-lelkét kitette a válogatottért” - zárta gondolatait az olasz szakember.

Dzsudzsák eddig 108 alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, Király Gáborral együtt a legtöbbször húzta magára a címeres mezt. November 20-án, azonban Görögország ellen egyedüli rekordtartóvá válik majd.

Forrás: ripost.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában