Kosárlabda

2022.11.28. 13:36

„Igyekszünk tovább dolgozni, és fordítani a rossz szériánkon”

A Hübner Nyíregyháza BS Körmenden szenvedte el a kilencedik bajnoki vereségét. A találkozót a Blue Sharkst ideiglenesen irányító Szollár Gergő értékelte.

Az első félidőben domináltak a fehér mezes körmendiek

Forrás: MKOSZ

A Hübner Nyíregyháza BS vasárnap igen nehéz helyzetben utazott a nemzetközi kupában is szereplő Körmend otthonába. Mint ismert, a Cápák nyeretlenül utolsó helyen állnak a férfi kosárlabda NB I./A-s bajnokságban, múlt hét közepén távozott Pethő Ákos vezetőedző, miként – mint hétfőn kiderült – Marek Dolezaj azért nem lépett már pályára, mert vele is szerződést bontott a klub.

Szollár Gergő és Alberto Ona készítette fel a csapatot a vasárnap esti összecsapásra, ami nem is kezdődhetett volna rosszabbul. A nyíregyháziak teljesen szétestek fejben, fizikailag sem tudták megnehezíteni a vasiak dolgát, akik könnyű kosarakkal folyamatosan növelték az előnyüket, s lényegében az első negyedben eldöntötték a meccset.

A nyíregyháziak a második félidőben 36 pontos hátrányból kezdtek zárkózásba. Hozzá kell tenni, a Körmendnek már nem kellett nagyon törnie magát, így is szép eredmény, hogy 93–76-ra visszajött a Blue Sharks. A végére jó egyéni teljesítmények is akadtak: Darius Perry (21 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz, 3 szerzett labda, 31 VAL), DeMarco Dickerson (22 pont, 8 leppattanó, 6 gólpassz, 29 VAL) és Jordan Williams (16 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz, 21 VAL) volt a leginkább dicsérhető.

– Természetesen tudni lehetett, hogy egy erős csapattal játszunk, mi pedig nehéz helyzetben vagyunk jelenleg – értékelt a Cápákat ideiglenesen irányító Szollár Gergő. – Ennek ellenére, igyekeztünk változtatni a játékunkon az eddigi meccsekhez képest, ami talán az első félidőben nem működött, a második játékrészben azonban már voltak pozitív jelek, karaktert mutatott a csapat, igyekszünk tovább dolgozni, és fordítani a rossz szériánkon.

A nyíregyháziakra pénteken újabb nehéz feladat vár, hiszen a második helyen álló Alba Fehérvár érkezik a Continental Arénába.

Kosárlabda: férfi NB I/A, 9. forduló
Egis Körmend–Hübner Nyíregyháza BS 93–76 (35–12, 22–12, 18–20, 18–32)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában