Szpari

2022.11.09. 15:20

Izgalmas mérkőzésen győzött a Spartacus

A Nyíregyháza Spartacus 2–0-ra nyert a Kozármisleny ellen a labdarúgó NB II.-ben szerda kora délután.

Pataki Bence remekül futballozott a Kozármisleny ellen

Fotó: Dodó Ferenc

A papírforma alapján kötelező győzelem előtt állt a Nyíregyháza Spartacus, ám az elmúlt hetekben sem feltétlenül a tabellán elfoglalt aktuális helyezés határozta meg a piros-kékek meccseit. Emiatt az utolsó előtti Kozármisleny ellen sem lehetett tutira menni, nehéz mérkőzésre számíthattak a drukkerek.

A szerda kora délután Sényőre kilátogató szurkolók közül csak azok élvezhették az első fél órát, akik a kispadok felőli oldalon sütkéreztek a nap sugaraiban. A pályán látottak aligha nyűgözték le őket.

A Kozármisleny irányította a játékot, sokat birtokolta a labdát és türelmesen építgette a támadásait, ám semmilyen veszélyt nem jelentett a Nyíregyháza kapujára. A Szpari a félidő utolsó tizenöt percére ébredt fel, bal oldalt Deutsch Bence passzaiból több helyzet alakult ki, míg Baki Ákos szabadrúgás után fejelt mellé centikkel – a hazaiak könnyen megszerezhették volna a vezetést a szünetig.
A Spartacus jó támadással kezdte a második félidőt, 23 másodperc alatt el is jutott helyzetig, gól helyett azonban tizenegyest harcolt ki Pataki Bence, a büntetőt Novák Csanád értékesítette (1–0). 

A hazaiak nem vettek vissza, Gajág Gergő ismét csak sárga lapot érően tudta megállítani a fiatal Patakit. Huszák Géza azonnal felhívta az övéi figyelmét, hogy ne nyugodjanak meg. A vendégek így is egyenlíthettek volna, de Bartha László ziccerét Nagy Sándor bravúrral védte. A rutinos kapus a 82. percben is megvillant, míg társai elsősorban kontrából igyekeztek veszélyeztetni. Az utolsó másodpercekben Kovács Ádám sikerrel is járt egy ellentámadásból (2–0), így a Spartacus küzdelmes mérkőzésen, de megérdemelten győzött.  

A Szpari nem sokat pihenhet, hiszen vasárnap újabb bajnokit játszik, nem is akármilyet: a DVTK elleni derbit Miskolcon rendezik meg a 17. fordulóban.

Labdarúgás: NB II., 16. forduló
Nyíregyháza Spartacus–Kozármisleny 2–0 (0–0)
Sényő, 250 néző. Vezette: Nagy Norbert (Csatári Tibor, Punyi Gyula). 
Nyíregyháza: Nagy S. – Szokol, Gengeliczki, Baki, Deutsch B. – Sigér Á., Csősz (Márkus, 73.) – Pekár (Kovács Á., 73.), Pataki (Farkas B., 90.), Pantovics (Gresó, 64.) – Novák Cs. (Szerető, 90.) Vezetőedző: Huszák Géza. 
Kozármisleny: Lékai – Beke P., Gajág, Horváth D., Turi – Tölgyesi, Kosznovszky (Nagy E., 70.), Vajda R. – Bartha (Károly, 80.), Kulcsár K. (Tóth Z., 70.), Kotroczó (Guth, 70.). Vezetőedző: Szekeres Zoltán. 
Gól: Novák Cs. (47. – 11-esből), Kovács Á. (90+2.). Kiállítva: Gajág (55.).
Percről percre
47. perc: szép akció végén a 16-oson belül Gajág kézzel sodorta el a labdát Pataki elől. A védő sárga lapot kapott. Novák a bal alsóba lőtte a 11-est. 1–0
55. perc: Pataki nagy sprint után elvitte volna a labdát Gajág mellett, azonban a védő a 16-os előterében fellökte a támadót, ezért megkapta a második sárga lapját.
90+2. perc: vendégszabadrúgás után kontrázott a Spartacus, Farkas indítását Kovács érte el egy védő és a kapus szorításában, majd 14 méterről az üres kapuba gurított. 2–0
A forduló további mérkőzései: Soroksár–Dorog 2–1 (1–0), Siófok–Békéscsaba 2–2 (2–0), Csákvár–DVTK 0–3 (0–2), Ajka–MTK 2–3 (1–1), Haladás–Budafok 1–1 (1–1), ETO FC Győr–Mosonmagyaróvár 0–1 (0–0), Kazincbarcika–Szeged 0–2 (0–1), Pécs–Gyirmót 1–1 (1–0), Tiszakécske–Szentlőrinc 2–1 (2–0).


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában