Kosárlabda, Hepp Kupa

2022.11.29. 13:48

Kiélezett meccs végén búcsúzott a Hepp Kupától a NYÍKSE

A Tiszaújváros ejtette ki a nyíregyházi csapatot.

Búcsúzott a Hepp Kupától a NYÍKSE

Fotó: Egyesület

A legjobb tizenhatba kerülés volt a tét NYÍKSE-Tiszaújváros mérkőzésen a Hepp Kupa harmadik fordulójában. Előzetesen úgy tűnt, hogy a borsodiak kevésbé veszik komolyan a meccset, ugyanis legjobb játékosaik nélkül, a fiataloknak lehetőséget biztosítva küldte az övéit pályára Lekli József vezetőedző. Sajnos a hazai csapat ennek ellenére sem kezdett jól, így ha csak néhány ponttal is, de ellépett az ellenfél.

A második felvonásban kissé változott a játék képe, a hosszú időt követően első hazai sikerére törekvő házigazda, Szilasi Bence, Verba Szabolcs és Vida Zoltán hathatós közreműködésével fordított. 34-31-es állásnál úgy tűnt, hogy nyíregyházi előnnyel mehetnek a nagyszünetre a felek, de egy az utolsó pillanatban behulló hárompontos révén egalizált az Újváros.

A harmadik negyedben fej-fej mellett haladt előre az összecsapás, majd a záró tíz percre fordulva ellépett a Tiszaújváros, köszönhetően Asztalos kipontozódásának, na meg a szövegelésért kapott technikaijának. 52-58-nál úgy tűnt, hogy megpecsételődik a hazai egyesület sorsa, ám újfent átbillent a mérleg nyelve, így ismételten csak visszakapaszkodott a NYÍKSE. Kétpontos újvárosi előnynél, az utolsó támadásnál sajnos nem éppen azt csinálták a fiúk, amit Brane Savic edző kért, így kikapott és ezzel kiesett a kupából a Nyíregyháza.

– Sajnos újra gyenge, tűz nélküli támadásokat vezettünk, sok esetben egyértelmű dobóhelyzetek maradtak ki. Az egyéni teljesítmények elmaradtak az elvárttól. Változtatni kell a hozzáálláson, mert a bajnokságban egyre fontosabbá válik egy újabb győzelem. A következő kihívás vasárnap Sopronban, ahol bajnoki mérkőzés következik – szól a csapat közleménye.

NYÍKSE-Tiszaújvárosi Termálfürdő Phoenix KK 60-62 (15-18, 19-16, 12-13; 14-15)
Nyíregyháza, Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát  Műszaki Középiskolája és Kollégiuma v.: Lengyel, Márton, Dr. Nagy.
NYÍKSE: Vida 8/3, Gáspár 6, Cvijin 5, Verba 8, Skorcov 2. Csere: Szilasi 11/3; Irinyi 2; Földesi 5; Asztalos 12; Uduoise 1. Vezetőedző: Brane Savic.
Tiszaújváros: Molnár 6/3, Kovács 21/3, Czimer, Okoh 2, Lakatos 9. Csere: Taskó 2, Rákosi 13/6, Orliczki 9. Vezetőedző: Lekli József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában