Kosárlabda

2022.11.28. 11:41

Megnyomták a reset gombot – újabb távozó a Blue Sharksnál

A férfi kosárlabda NB I./A-ban szereplő Hübner Nyíregyháza BS hétfőn újabb változást jelentett be a keretében.

Marek Dolezaj a felkészülési meccseken még biztatóan mozgott

Fotó: Pusztai Sándor

Az elmúlt hetekben nyilvánvalóvá vált, hogy változtatnia kell a Hübner Nyíregyháza BS vezetőségének. A csapat kilenc forduló után egyedüli nyeretlenként sereghajtó a férfi kosárlabda NB I./A-ban. Sajnos nehéz meghatározni, ki vagy mi miatt nem megy az együttesnek, ezt mutatja az is, hogy hétfőn közös megegyezéssel Marek Dolezaj szerződése is felbontatott.

Mint ismert, Jaycee Hillsman volt az első távozó, helyére november elején érkezett DeMarco Dickerson, aki jó teljesítményt nyújt, ám a Cápák már vele együtt is kikaptak háromszor. Múlt héten Pethő Ákos vezetőedző állt fel a kispadról, utódja még nincs meg.

Dolezaj távozása az eddigi mérkőzéseket látva nem meglepő. A 24 éves, szlovák válogatott magasember nyáron érkezett az együtteshez, azóta nyolc bajnokin lépett pályára, 5.5 pontot, 3.3 lepattanót és 9 VAL-t átlagolt. Körmenden már nem játszott, azt megelőzően a Szeged és a ZTE ellen nem szerzett mezőnykosarat, további három összecsapáson egyszer-egyszer talált be.

A Blue Sharks legközelebb pénteken, hazai pályán játszik az Alba-Fehérvárral.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában