Kosárlabda, Hübner Nyíregyháza BS

2022.11.24. 11:37

Nem a nyolcas lett a nyerő

A küzdeni akarással ezúttal sem volt gond, mégsem sikerült megtörni a rossz sorozatot.

Sorozatban nyolcadik vereségét szenvedte el a Hübner Nyíregyháza BS

Fotós: Dodó Ferenc

Hét nyeretlen összecsapás után győzelmi reményekkel lépett pályára a Hübner Nyíregyháza BS, amely a Szedeákot fogadta. Mivel a vendég szegedi klub mindössze egyetlen sikerrel a háta mögött érkezett a szabolcsi megyeszékhelyre, így mindkét csapatnak égető szüksége volt a győzelemre. Energikus játékkal kezdett a Blue Sharks, amire egy 9-0-s futással válaszoltak a Tisza-partiak, s habár végig látótávolságon belül maradt Pethő Ákos legénysége az összecsapás végkimenetelét már nem sikerült megfordítani. 

– Úgy gondolom, hogy nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de sajnos túl sok támadólepattanót engedtünk az ellenfélnek, amiból számtalan második szándékból szerzett könnyű kosarat dobtak. Az eladott labdáinkra is jobban oda kellett volna figyelnünk. Átéreztük a találkozó súlyát, derekasan küzdöttünk, de mégsem sikerült megszereznünk az első győzelmet - mondta a lefújást követően a kilenc pontig jutó Bazsó Brúnó.

A vendég csapat nem kevesebb, mint tizenöt támadólepattanót szerzett, összességében pedig 45-36 arányban nyerte meg a lepattanózást, az igazán nagy különbség azonban a kinti dobásokban mutatkozott meg: huszonhárom kísérletből mindössze kétszer hullott a labda a gyűrűbe, míg a csongrádiak nyolcszor is betalálltak a periméteren kívülről, arról nem beszélve, hogy Desmond Washington rendre akkor hintett be egy-egy trojkát, amikor erre a legnagyobb szükségük volt.  

– A Szeged megérdemelten nyert ezen a ki-ki mérkőzésen, elismerés illeti ezért őket. A jövőmmel kapcsolatban le kell ülnöm a vezetőséggel, mert biztos, hogy változtatás kell, null nyolccal állunk, ez önmagáért beszél. Ha ez a változtatás az én személyemet illeti, akkor állok elébe. A tripladobások hatékonyságán nem sikerült változtatni, miként azon sem, hogy az ellenfél fölényben volt a palánkok alatt, meglátjuk, hogyan tovább - vélekedett Pethő Ákos vezetőedző.

A Hübner Nyíregyházának túl sok ideje nincs a feltöltődésre, hisz vasárnap 18.00 órától a 4-2-es mérleggel a tabella ötödik helyén álló, egyébként a FIBA Europe Cup-sorozatban is érdekelt Körmendhez látogat.

Kosárlabda: NB I./A csoport, 8. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–Naturtex-SZTE-Szedeák 78–86 (18–24, 18-18, 16–21, 26–23)
Continental Aréna, 600 néző, v.: Benczur, Sörlei, Szilágyi.
Nyíregyháza: Perry 23/6, Dickerson 20, Bazsó 9/3, Mokánszki, Williams 8. Csere: Dolezaj 4, Kiss, Kass, Henderson 14, Szobi. Vezetőedző: Pethő Ákos
Szeged: Washington 24/12, Polányi, Sztarovlah 13/6, Bognár 13, Roberson 20. Csere: Person 10/6, Balogh, Filipovics 2, Kovács 4. Vezetőedző: Simándi Árpád.
A mérkőzés alakulása: 3. perc: 9–6, 5. p.:9–13, 9. p.: 18–18, 14. p.: 20–30, 17. p.: 27–36, 19. p.: 34–40, 25. p.: 44–51, 30. p.: 52–63, 35. p.: 60–67, 37. p.: 67–74, 40. p.: 78–86.
Kipontozódott: Williams (39.), illetve Sztarovlah (35.).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában