Futsal

2022.12.08. 20:57

A Nyíregyháza óriási csatára késztette a címvédőt

A futsal NB I-ben szereplő A’Stúdió Futsal Nyíregyháza csütörtök este közel járt ahhoz, hogy csodát tegyen a Haladás ellen.

Lakatos László szerezte az első nyíregyházi gólt

Fotó: Pusztai Sándor

Az A’Stúdió Futsal Nyíregyháza három nappal a Berettyóújfalu elleni bravúr után (4–6) nagy önbizalommal várhatta a csütörtök esti bajnoki folytatást, persze így sem volt esélyes a két légióssal és magyar válogatott játékosokkal érkező Haladás ellen.

A címvédő alakulat a várakozásoknak megfelelően irányította a játékot, ám a Nyíregyháza jól védekezett, blokkolta az átlövéseket, Petró Martin remekül védett és a kontrákban volt veszély.

A hazaiak a 9. percben kiszabadultak a nyomásból, a felszabadító passzt megszelídítette Lakatos László, aki nem is habozott, kiszorított szögből a kapuba lőtt (1–0). Nagy munkával kivédekezett időszakot követően a Stúdió a 18. percben kilenc méterről végezhetett el szabadrúgást. Lovas Norbert időt kért és fel is rajzolta a tökéletes kombinációt: Gyügyei Zoltán előkészítéséből Gyulai József bevette a kaput (2–0).

Hogy mekkora eredmény volt a félidei állás, jól mutatja, hogy a tíz bajnoki óta veretlen Haladás legutóbb szeptember 30-án, az Aramistól kapott két gólt és azt a meccset is megnyerte 9–2-re.

Fordulást követően gyorsan feltörte a reteszt a vendéggárda, a 25. percben kiegyenlített, majd a harmincadikban sarokrúgás után már vezetett. A Nyíregyháza ekkor is nagyot harcolt, ám a támadásokra mér kevesebb lehetősége volt. Öt perccel a vége előtt megszületett a negyedik Hali-gól (2–4). A hazaiak a hajrában öt a négy ellen próbálkoztak visszajönni a meccsbe, ami már nem sikerült, a csapat így is megérdemel minden elismerést.

Futsal: NB I, 16. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–Haladás VSE 2–4 (2–0)
Continental Aréna, v.: Deme, Balla.
Nyíregyháza: Petró – Gyulai, Ladányi, Varga, Gyügyei. Csere: Szabolcsi, Hegyes, Kovács R., Kovács G., Lakatos P., Kovács E., Lakatos L., Pataki, Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
Haladás: Alasztics – Szalmás, Luiggi, Sipos, Cassemiro. Csere: Gyimesi, Kovács M., Nagy K., Hajmási, Dróth, Körmendy, Fehér, Vas, Rutai. Vezetőedző: Calvo Rodríguez.
Gól: Lakatos L. (9.), Gyulai (18.), illetve Nagy (23.), Dróth (25.), Hajmási (30.), Vas (35.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában