Futsal NB I

2022.12.01. 21:32

A végére hagyták a döntést

Gyügyei Zoltán (pirosban) mesterhármassal vette ki részét a sikerből

Fotó: Gazdag Mihaly

Bizony rég volt mikor utoljára győzelmet ünnepelhetett az NB I.-es A’Studio Futsal Nyíregyháza. Megyeszékhelyünk csapata október 24-én, az ELTE-BEAC ellen szerzett három pontot. Azóta négy meccses vereség szériában vannak a mieink, ezek közül a közvetlen rivális Rubeola ellen botlás lehetett a legfájóbb. Csütörtökön a Magyar Futsal Akadémia ellen próbálták gyarapítani győzelmeik számát. A szakvezetés nem számíthatott a bokasérüléssel bajlódó Kovács Róbertre. 
A felek átérezték a találkozó jelentőségét, nagy elánnal vetették bele magukat a küzdelembe. Az első helyzet a hazaiak előtt adódott, Lakatos Péter távoli lövése a jobb kapufa mellett suhant ki az alapvonalon túlra. Nem késlekedett sokáig a válasz, egy szabadrúgást követően Lőrincz Máté az üres kapu fölé emelt. A Nyíregyháza birtokolta többet a labdát, igazi nagy helyzetig azonban nem jutottak a mieink, Gyügyei lövése elkerülte a kaput, majd Varga célzott pontatlanul. A vendégek is próbálkoztak, előbb Véghelyi, majd Bencsik lövését hárította Petró. Aztán a félidő addigi legnagyobb lehetősége is előttük adódott, Simon már csak a kapussal volt szembe, de lövése célt tévesztett. Egy oldalberúgás után Kovács Erik, aztán Lakatos Péter tornáztatta meg a vendégek kapusát. Többet támadott a Nyíregyháza, de a hőn áhított gól nem jött össze az első félidőben.

Fordulás után az első lehetőséget a vendégek puskázták el, a kapu torkába tömörülő védők kivágták a labdát. Egy szöglet után aztán Modly Dominik nem hibázott, megszerezte a vezetést az akadémisták. Nem sokkal később egyenlített a Nyíregyháza, Gyügyei jobbról kilőtte a hosszú sarkot. Átvehette volna a vezetést a hazai csapat, Kovács Erik azonban hosszan vette át a labdát, majd a kapu fölé emelt. Mindent egy lapra téve támadott a győzelemért a Nyíregyháza, három perccel a vége előtt Ladányi lövését védte a kapus, a másik oldalon Módly Márk adott munkát Petrónak. Aztán két perccel a vége előtt Gyügyei szép cseleket követően a kapus mellett is elhúzta a labdát, majd a kapuba gurított. Időkérés után öt mezőnyjátékossal támadott a vendéggárda, labdavesztést követően Ladányi a félpályáról az üres kapuba gurított, bebiztosítva ezzel a hazai csapat győzelmét. Fél perccel a vége előtt Gyügyei harmadik góljával tette fel koronát önmaga és a csapat teljesítményére. 
Futsal: NB I., alapszakasz, 13. forduló
A’ Studio Futsal Nyíregyháza-Magyar Futsal Akadémia 4-1 (0-0)
Continental Aréna, 200 néző, v.: Zimonyi, Muhari. Nyíregyháza: Petró – Ladányi, Varga, Krajnyák, Gyügyei. Csere: Szabolcsi, Hegyes, Gyulai, Kovács, Lakatos P., Kovács E., Lakatos L. Vezetőedző: Lovas Norbert. Magyar Futsal Akadéma: Boldizsár – Módly M., Simon, Boznánszky, Fábián. Csere: Gaylhoffer, Véghelyi, Módly D., Vas, Steiner, Tarpai, Szili. Megbízott játékos-edző: Boznánszky Gábor. Gól: Gyügyei (29., 39., 40.), Ladányi (39.), illetve Módly D. (27.).

 

 

Címkék#futsal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában