Teqball

2022.12.07. 07:00

Balkányba sem üres kézzel érkeztek

A Nemzeti Sport főszerkesztője és Vincze Ottó meccsnézéssel egybekötött közönségtalálkozón is részt vett.

Fotó: Dodó Ferenc

Sűrű programja volt december 6-án Szöllősi Györgynek, a Nemzeti Sport főszerkesztőjének és a korábbi ferencvárosi közönségkedvencnek, Vincze Ottónak. Miután délután a Teqball Group jóvoltából teqballasztallal lepték meg a nyíregyházi Szőlőskerti Általános Iskola diákjait, útjukat tovább folytatták és kora este a balkányi általános iskola tanulóinak is átadtak egy hajlított asztalt a település művelődési házában. Hozzájuk csatlakozott Dr. Simon Miklós, a térség országgyűlési képviselője, aki hangzatos beszéd helyett csoki mikulással kedveskedett a gyerekeknek. A Nemzeti Sport főszerkesztője sem szaporította sokáig a szót.
– Mi csak a postások vagyunk, de nagy örömmel hoztuk el a Teqball Group ajándékát, amelyet egy éven keresztül használhatnak a gyerekek – mondta Szöllősi György, majd csendben megjegyezte, hogy ez akár hosszabb idő is lehet.
– Nekem mindig megmelengeti a szívemet, ha ilyen fiatal lurkókkal találkozhatok, hiszen én is hasonló korú voltam, mikor megfogalmazódott bennem, hogy labdarúgó leszek. Akkor még csak álmodoztam róla, hogy egyszer válogatott legyek és magamra ölthessem a nemzeti mezt. Külön öröm, hogy ez egy magyar fejlesztésű sportág, az asztal is magyar innováció – fogalmazott Vincze Ottó.

A volt válogatott játékos, akit pár évvel ezelőtt a nyíregyháziak már láthattak teqballozni, röviden ismertette a játékszabályokat és pár trükköt is bemutatott az asztal mellett az ámuló gyerekeknek. Majd kezdődhetett a játék, az ügyesebbjei szép akciókat is bemutattak, amelyek Vincze Ottó elismerését is kivívták. 
Az este a Cantry Ételbárban folytatódott, ahová a Nyírségi Generációkért Egyesület meccsnézéssel egybekötött közönségtalálkozót szervezett, az invitálást szívesen fogadta Szöllősi György, akinek édesapja Balkányban született. A vendéglátóhelyen rokonok, barátok és érdeklődők fogadták a város díszpolgárának fiát. Mivel a Marokkó-Spanyolország találkozó tizenegyespárbajba torkollott, így a beszélgetés később kezdődött. A drámai végjáték után az egyesület elnöke, Dr. Kereskai-Oláh Viktória köszöntötte az egybegyűlteket, majd a jelenlévők megosztották gondolataikat a magyar labdarúgás helyzetéről, válogatottunk szerepléséről, latolgatták a Ferencváros esélyeit is. Természetesen a vélemények sok kérdésben nem egyeztek, de abban mindannyian egyetértettek, hogy labdarúgásunk évtizedek óta nem látott feltételek között működhet és ez a válogatott szereplésére is jótékony hatással van. Abban is közös nevezőn voltak, hogy negyven év után nemzeti csapatunk jó eséllyel résztvevője lehet a 2026-os labdarúgó-világbajnokságnak. Az idő gyorsan repült, az M4 sportcsatornán Varga Ákos már konferálta fel a Portugália-Svájc mérkőzést, Szöllősi György még gyorsan kvíz kérdésekkel kisorsolta a meglepetés ajándékokat. Gazdára talált az általa írt Czibor Zoltánról szóló könyv, egy díszes album, amelyben 126 fotó bemutatja a magyar labdarúgás történetét. A legnagyobb sikere azonban egy Puskás-meznek volt, amelyet Mészáros Marcell nyert, aki ráadásként Vincze Ottó aláírását is megszerezte.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában