Kerékpársport

2022.12.15. 13:33

Belga klubcsapatban folytatja Szabó Zsófia

A belga S-Bikes Doltcini színeiben folytatja a 2019-es országúti bajnok Szabó Zsófia, miután előző sora, a luxemburgi kontinentális Andy Schleck-CP NVST-Immo Losch az idény végén megszűnt.

Szabó Zsófia (narancs-feketében) az idei országos bajnokság rajtjára várva

Fotó: Vigh Attila

A korábban a szintén belga Health Mate-Cyclelive, majd a Doltcini-Van Eyck Sport csapatait is megjáró csengeri bringás idei szezonja nem sikerült a legjobban, betegség hátráltatta, ráadásként viszonylag korán nyilvánvalóvá vált, hogy a luxemburgi klub lehúzza a rolót, így az idény második felében már túl sokat nem is versenyeztek.

Habár az S-Bikes Doltcini nem UCI bejegyzésű klub, programja önmagáért beszél, a belga és holland profi versenyek szinte mindegyikén rajthoz áll, így egyáltalán nem tekinthető visszalépésnek ez a váltás.

– Eddigi pályafutásomat nézve talán a magyar bajnoki címemre vagyok a legbüszkébb, amelyet közel a szülővárosomhoz, Ibrányban nyertem meg, de a Lotto Thüringen Ladies Touron, valamint a La Picto Charentaise egynaposán elért eredményeim is kiemelendők. Keményen dolgozó embernek tartom magam. Jövőre már főállású munka mellett fogok kerékpározni, de úgy érzem, hogy a csapat támogatásával, nagyszerű dolgokat érhetünk el. Azért választottam ezt a sort, mivel a vezetőség hisz bennem, s ez motivál. Alig várom, hogy elkezdjük a közös munkát – mondta Zsófia az S-Bikes Doltcini közösségi média oldalain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában