Röplabda, gyász

2022.12.09. 13:33

Egykori nyíregyházi sportolót gyászol a röplabdás társadalom

December 7-én közúti balesetben elhunyt Tóth Kinga az NB I.-es DSZC-Eötvös DSE terem- és strandröplabda-játékosa, valamint utánpótlásedzője.

Fotó: Eötvös DSE

A nyitásfogadó szélsőütő 2017 nyarán került Nyíregyházára, innen 2019 januárjában tért vissza Debrecenbe. A teremröplabdázás mellett a strandröplabda-versenyeknek is rendszeres résztvevője volt, több érmet is szerzett B-kategóriás tornákon és állandó párjával, Béni Kittivel indult az országos bajnokság fordulóin is. Eközben edzői licenszt és tanári diplomát szerzett, a mesterszakot a Nyíregyházi Egyetemen végezte, mindemellett az oktatási intézmény csapatának oszlopos tagjaként tündökölt.

A sportoló szerdán délelőtt autójával Debrecentől délre, Ebes és Hajdúszovát között haladt, amikor megcsúszott, elvesztette uralmát a jármű fölött és fának csapódott. Sajnos az ütközés következtében olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette.

A fiatal röplabdázó december 22-én ünnepelte volna a 25. születésnapját.


 

Címkék#röplabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában