Asztalitenisz, NAC Nyíregyháza

2022.12.14. 12:24

Elpártolt tőlük a szerencse

A NAC Nyíregyházának három mérkőzésén is csak kevés hiányzott a győzelemhez.

A NAC Nyíregyháza csapata, balról: Adamik Csenge, Laskai Írisz, Pad Franciska, Tarsoly Zsófia, Fülöp Szilvia

Forrás: egyesület

Az elmúlt héten folytatódtak a küzdelmek a női Extraligában, az élvonal csapatai Budapesten, a Marczibányi téri Ormai-csarnokban találkoztak, hogy lejátsszák a bajnokság következő fordulóit. A tömbösített játéknapokon állt ismét asztalhoz a NAC Nyíregyháza is, Dorogi János csapata az aktuális mérkőzésein kívül pótolta a Statisztika elleni mérkőzését.
Szombaton az elhalasztott mérkőzéssel kezdődött a mieink programja, amelyen győzelmi esélyt szalasztottak el. Már a találkozó felvezetése sem sejtett túl jót, hiszen Laskai Íriszék hely hiányában  alig tudtak bemelegíteni, míg a fővárosiak kezében már volt egy délelőtti mérkőzés. Ez rá is nyomta a bélyegét a kezdésre, a páros mellett az első három egyéni mérkőzést is a Statisztika nyerte meg. A lassan belemelegedő nyíregyháziak azonban nem adták fel és döntetlenre mentették a mérkőzést. Ezután következett az Orosháza elleni találkozó, amelyet szoros csatában veszítettek el a mieink. Pedig nem indult rosszul a meccs, 2-0-ra a Nyíregyháza vezetett, majd egyenlítettek a Békés megyeiek, az utolsó két mérkőzését azonban döntő játszmában veszítette el Dorogi János csapata.
Másnap a Soltvadkert ellen kezdtek Tarsoly Zsófiáék, a szerencse ezúttal is elpártolt tőlük, meglepetésre elveszítették a páros mérkőzést, innentől kezdve csak futottak az eredmény után. A hétvégét a Debrecen ellen zárták, a két szoros vereség megviselte a csapatot és mentálisan elfáradva  kaptak ki a cívisvárosiaktól. 
A női Extraliga alapszakaszának utolsó három fordulóját januárban rendezik. Ezt követően a csapatok helyezések alapján az alsó-, illetve a felsőházban folytatják a küzdelmeket.

Eredmények
NAC Nyíregyháza-Statisztika 5:5
Győztek: Laskai 2, Fülöp 2, Adamik.
NAC Nyíregyháza-Orosháza 4:6
Gy.: Laskai, Adamik, Tarsoly és a Laskai, Adamik páros.
NAC Nyíregyháza-Soltvadkert 4:6
Gy.: Laskai 2, Adamik, Fülöp.
NAC Nyíregyháza-DAK-DEAC 2:6
Gy.: Laskai és a Laskai, Adamik p.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában