Aerobik, torna

2022.12.21. 13:29

Eredményes évet zárt a Spartacus TC

Nem kevesebb, mint nyolcvan éremmel gazdagodtak a nyíregyházi aerobikosok és tornászok.

Révész Valentina és Vámosi Viktória Kiara bemutatója.

Fotó: Klub

A 2023-as évhez közeledve általában mindenki átgondolja az elmúlt tizenkét hónap meghatározó pillanatait. A Nyíregyházi Spartacus Torna Club fennállása egyik legsikeresebb évét zárta, az aerobik és a tornász versenyzők összesen nyolcvan érmet szereztek. A kupák és a fénylő medálok látványa pedig számos sikert idéz fel, ráadásul ezek nem csak a hazai, hanem a nemzetközi porondon is gyűltek.

Népes nyíregyházi csapat

– Fennállásunk egyik legsikeresebb éve volt a 2022-es, melynek során 128 versenyzőnk összesen 80 érmet szerzett – mondta Révész Viktória, az STC elnöke. –  Egyaránt indultunk hazai és nemzetközi viadalokon, szép eredményeket elérve, ráadásul idén is az egyik legnagyobb létszámú csapat volt a miénk a hazai mezőnyben.

A Spartacus Torna Club megalakulásakor az aerobik sportág köré épült, viszont 2021-től a torna szakágban is elkezdett fiú versenyzőket felkészíteni, akik már az első évben eredményesen szerepeltek, számos nagyobb tornamúlttal rendelkező egyesületet maguk mögé utasítva. A fiú tornászok idén kilenc érmet szereztek, míg a kadett csapat vidékbajnok lett, az országos bajnokságon pedig harmadikként zárt. 

Az aerobik versenyzők Bulgáriában, Portugáliában és Szlovákiában is rangos, nemzetközi viadalokon vehettek részt – az idény megkoronázásaként pedig Egyiptomba utaztak a kairói Fáraó Kupa elnevezésű versenyre, ahol két korosztályban versengtek, egyéni, csapat és trió kategóriában. A nyíregyháziak taroltak, mivel minden kategóriában aranyérmet nyertek.

Aranyérem Portugáliából

A szezon egészét tekintve a legkiemelkedőbb eredményt Révész Valentina és Vámosi Viktória Kiara érte el, akik júniusban, a debreceni Flex HD-vel közös csapat tagjaként, ott lehettek a Portugáliában megrendezett korosztályos világbajnokságon, ahonnan aranyéremmel tértek haza.

Mint ismert, a hagyományokhoz hűen idén is megrendezték a Városi Sportgálát. Ezúttal is jutalmazták a legjobb sportolókat, edzőket, testnevelőket. Díjazták továbbá a Diákolimpiai bajnokokat és átadták a Jó tanuló-Jó sportoló elismeréseket. Természetesen az elért eredmények ismeretében nem volt meglepő, hogy az utánpótlás kategóriában emlékplakettet vehetett át Révész Valentina és Vámosi Viktória Kiara, valamint edzőjük, Hubacsek László.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában