Kerékpársport

2022.12.18. 11:35

Francia kontinentális csapathoz szerződött a 2022-es magyarországi ifjúsági világkupa győztese

A CIC U Nantes Atlantique színeiben folytatja pályafutását a lengyel Hubert Grygowski.

Hubert Grygowski a verseny győztesének járó trófeával

Fotó: Vigh Attila

Mint arra emlékezhetünk, augusztus 19-én Vásárosnamény és Nyíregyháza között egy 117,4 kilométeres szakasszal zárult a 2022-es magyarországi ifjúsági kerékpáros világkupa, melynek végén lengyel etapsiker született - ráadásul Hubert Grygowski ezzel az összetett versenyt is megnyerte.

Tavaly ugyanezen a szakaszon buktam az egyik kanyarban, így mindenféleképpen vissza akartam térni, hogy revansot vegyek. Azt hiszem ez sikerült. Remek versenyt zártunk, végig nálunk volt a sárga trikó, megnyertük a csapatversenyt és a zöld trikót is megszereztük. Hatalmas köszönettel tartozom a társaimnak, mindenki kiadott magából mindent – nyilatkozta akkor a díjátadóra várva a klubszinten az Akademia Copernicus CCC Torun utánpótlását erősítő kerekes, aki a 2023-as, első U23-as idényét már Franciaországban, a CIC U Nantes Atlantique kontinentális sorában kezdi.

Stéphane André csapata 2013-ban alakult, s bár az idei szezon során UCI kategóriás versenyen nem sikerült győzelmet szereznie, de Axel Mariault és Emmanuel Morin révén ért el szép sikereket, olyannyira, hogy előbbi kerekes jövőre már a legmagasabb osztályban, a Cofidis színeiben tekerhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában