Futsal NB I.

2022.12.09. 21:28

„Hatpontos” mérkőzést veszített el a Nyírbátor

A fehér mezes Nyírbátornak csak a szépítésre futotta erejéből

Fotó: Gazdag Mihály

Péntek este az élvonalbeli futsal-bajnokság 15. fordulójában a Nyírbátor a szintén újonc Magyar Futsal Akadémiát fogadta.
Mindkét gárda javításra készült. A bátoriak novemberben ugyan biztató formát mutattak, hétfőn viszont 9–1-re kikaptak az immáron listavezető Veszprém vendégeként. A fiatal fővárosi ellenfél az elmúlt hat bajnokiját elveszítette. A találkozó előtt két ponttal az MFA állt jobban, ezen szeretett volna változtatni Baksa Csaba együttese. Ennek megfelelően nagy elánnal kezdtek a hazaiak, Szentes alig tíz másodperccel a kezdő sípszó után megszerezte a vezetést a Nyírbátornak. Erre hamar érkezett a válasz. Nem hagyták azonban annyiban Lakatosék, Bíró ismét eredményes volt, majd Szabó Steven tett még hozzá egyet. A szünetig azonban Lőrincz duplájával egalizáltak a vendégek. Fordulás után mire felocsúdtak a második játékrészt kissé álmosan kezdő hazaiak, Lőrincz gyorsan hintett még kettőt, Boznánszky pedig tovább növelte az akadémisták előnyét. A hazaiak kockáztattak, kapusukat lehozva öten támadtak, de ez csak a szépítésre volt elég. A Nyírbátor így értékes pontokat veszített közvetlen riválisával szemben.

Futsal NB I.: 15. forduló
Nyírbátor–Magyar Futsal Akadémia 5–6 (3–3)
Nyírbátor, v.: Szabó, Szűcs. Nyírbátor: Opre – Faragó, Szentes, Hadházi, Csoma. Csere: Tóth, Kása, Szabó S., Szucsányi, Kerekes, Siska, Mizsei, Lakatos, Orosz. Edző: Baksa Csaba. Magyar Futsal Akadémia: Boldizsár – Módly M., Véghelyi, Simon, Boznánszky. Csere: Gaylhoffer, Bencsik, Módly, Vas, Szabó D., Steiner, Bokor, Szili, Lőrincz. Edző: Tóth Szabolcs. Gól: Szentes 3, Szabó, Csoma, illetve Lőrincz 4, Simon, Boznánszky.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában