Röplabda, női Magyar Kupa

2022.12.08. 13:34

Készen állnak a kupafeladatra

A Fatum visszavágna a zöld asztalnál elszenvedett vereségért.

Lászlop Alexandráék (17) motiváltan várják a párharcot

Fotó: Pusztai Sándor

 Mint az ismert a Fatum-Nyíregyháza kispadján az MTK elleni bajnoki vereséggel mutatkozott be az együttes új vezetőedzője, Tomás Varga. A felvidéki szakember, no meg a csapat is pénteken a Magyar Kupában javíthat, a mieink negyeddöntős ellenfele az UTE lesz, az első találkozót Budapesten rendezik. Mindkét gárda a nyolcaddöntőben kapcsolódott be a sorozatba, a Fatum az egykor szebb napokat látott Jászberény otthonában, alig egy órás mérkőzésen jutott tovább. A fővárosi lilák az Extraliga újonc székesfehérvári MÁV-Előre csapatát búcsúztatták kettős győzelemmel. 
A két gárda a bajnokságban már megmérkőzött egymással, akkor a mieink a várakozásoknak megfelelően jó játékkal, simán győztek a Continental Arénában. A második játszmában azonban rosszul cserélt a hazai csapat, olyan felállással volt pályán, amiben nem volt két magyar játékos.
A Magyar Röplabdaszövetség emiatt azt a határozatot hozta, hogy a mérkőzés pályán elért eredményét megsemmisíti, a találkozót 3:0 (75:0) eredménnyel az UTE javára írja.
– A múlttal nem foglalkozunk, mi előre tekintünk. Tisztában vagyunk vele, hogy két lehetőségünk van, amelyekkel élni szeretnénk, ennek megfelelő motiváltsággal vetjük bele magunkat majd a mérkőzésekbe – szögezte le a nemrég kinevezett tréner, majd szót ejtett a legutóbbi mérkőzésről.
– Alaposan kielemeztük az MTK elleni összecsapást, így tisztában vagyunk vele, hogy miért nem tudtunk jobb eredményt elérni. Egész héten azon dolgoztunk, hogy kiküszöböljük a hibákat – fogalmazott Tomás Varga, majd rátért a pénteki találkozóra. – Az UTE a bajnokságban legutóbb Kaposváron nyerni tudott, ezért önbizalommal telve várhatja a mérkőzést. Ettől függetlenül ötven-ötven százalékban látom az esélyeket. Látom a játékosokon, hogy akarnak, szeretnének fejlődni és arra törekednek, hogy minél kevesebb hiba csússzon a játékunkba. Ha minden összeáll és klappolni fog, akkor szoros és számunkra kedvező végeredménnyel térhetünk haza – zárta Tomás Varga.
A továbbjutás két mérkőzésen dől el, a visszavágót jövő szombaton a Zrínyi Ilona Gimnázium Tiszavasvári úti csarnokában játsszák a felek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában