Labdarúgás, megyei I. osztály

2022.12.08. 13:28

„Türelmesnek kell lennünk a fiataljainkkal”

A középmezőnyben való megragadás a cél Csengerben.

A csengeri fiatalok (pirosban) meghálálják a bizalmat

Fotó: Lőrincz Zsolt

Hat győzelem és hat vereség mellett háromszor ikszelt a Nyír-Wetland megyei I. osztály őszi szezonjában a Csenger, amely így a középmezőny egyik legstabilabb csapataként a nyolcadik helyen telel. 

– Elsődleges célunk, hogy a Kisvárdai SZC Csengeri Ady Endre Technikumból kikerülő fiatal játékosainkat beépítsük a csapatba, hisz nagyrészt a saját utánpótlásunkból pótoltuk a nyáron távozó rutinosabb futballistákat. A középmezőnyt tűztük ki magunk elé, mivel tisztában vagyunk azzal, hogy még bele kell erősödniük a mezőnybe. Az egy dolog, hogy tavaly megnyerték az ifjúsági bajnokságot, de amikor felnőttek ellen kell játszani, az egy teljesen más kávéház, a kettőt nem is lehet összehasonlítani – mondta el lapunk megkeresésére Barcsay István, a Csenger vezetőedzője.

Három meccs: 17 rúgott gól

A csapat hullámzóan kezdte az idényt, példának okán egy 5-1-s vereség után a következő hétvégén 5-0-ra győzött, viszont negyven gólt lőtt - ez a Kemecsével holtversenyben a legtöbb -, ebből tizenhetet az utolsó három fordulóban. 

– Két mérkőzést emelnék külön ki, a Nyírbátor 5-1-s és a Mándok 2-1-s legyőzését, ezzel a két meccsel teljes mértékben elégedettek lehetünk, amivel kevésbé, az pedig a Nyírmeggyessel játszott itthoni döntetlenünk, valamint a Vásárosnamény elleni összecsapás, amikor szintén itthon kaptunk ki. Jól alakult viszont az őszi idény vége, változtattunk a felálláson, ez pedig egyelőre sikeresnek tűnik – folytatta a tréner.
A megyei első osztály góllövőlistáját a csapat játékosa, a korábban az NB II.-ben is megforduló Barcsay Márk vezeti, tizenhat találattal, de a többieket is ugyanúgy megilleti a dicséret, hisz mindannyian hasznos és értékes tagjai a keretnek.

Nem lehet panaszra okuk

– Márkot mindenféleképpen ki kell emelnem, hiszen tizenhat góljával vezeti a góllövőlistát. Mellette a tizenhét esztendős Jónás Gergely is dicséretet érdemel, ő is sokat tett a csapatért, utat mutatva a fiataloknak, de mivel a céljainkat eddig teljesítettük, így nem lehet panaszra okunk - zárta gondolatait Barcsay. 

A játékosok már a jól megérdemelt pihenőjüket töltik, a tavaszi idényre való felkészülés január közepén kezdődik. A keretben nem várható változás, nem mellékesen Csenger lesz az egyik házigazdája a január 14-én rajtoló műfüves Cipőraktár Kupának. 

Csengeri számok
Őszi végeredmény
7. hely 15 6 3 6 40-36 21
Hazai pályán
8. hely 8 3 2 3 24-21 11
Vendégként
7. hely 7 3 1 3 16-15 10
Góllövőlista: 16 gólos: Barcsay Márk. 5 gólos: Lengyel Marcell. 4  gólos: Csorvási Zoltán. 3 gólos: Nagy Miklós, Nyéki Kevin, Oláj Erik. 1 gólos: Antal Roland, Katona Pál, Osváth Sándor, Peterman Péter, Popovics Norbert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában