Fiatalok focija

2022.12.14. 21:04

Vereséggel távoztak a tizenkét éves diósgyőriek

Bajnoki szünetet kaptak a várdai és nyíregyházi fiatalok.

A kisvárdai U 14-es csapat (pirosban) biztosan nyert a vendég DVTK ellen Fotó: kisvardafc.hu

Véget ért az idei sorozat a különböző korosztályú és osztályú focibajnokságokban. A Nyíregyháza Spartacus-Bozsik József Labdarúgó Akadémia együttesei közül a 13 és 12 évesek játszottak a hét végén, a nagyobbak kikaptak és kisebbek nyertek a vendég Diósgyőr ellen.A Várda Labdarúgó Akadémia csapatai közül a 14-évesek játszották az utolsói idei bajnokit és ikszeltek az MTK vendégeként.


U15. Kiemelt csoport, 11. forduló

Illés Akadémia-Haladás–Várda Labdarúgó Akadémia 1–1 (1–1)
Várda LA: Tkacsenko – Horvát, Fedor (Zámbori), Pekarik, Bereznoj (Galaj), Király (Balik), Jazsik (Veprik), Hodovanec, Dmuhajlov, Piros, Lupij (Ablonczy). Edző: Törtei Tamás. Gól: Sipos-Kiss (9.), illetve Bereznoj (39.).
Törtei Tamás: – Nagyon jó mérkőzést játszottunk. Nyernünk kellett volna, de sajnos a helyzetkihasználásunk borzasztó volt. Még az első félidőben tudtunk egyenlíteni, és a másodikban le is zárhattuk volna a mérkőzést. Nem tettük, így egészen a végéig bőven volt izgalom.

 

U14. Kiemelt csoport, 14. forduló

Várda Labdarúgó Akadémia–Diósgyőri VTK 3–0 (1–0)
Várda LA: Herc (Jakab) – Oláh, Nagy, Kedves (Szarvas), Budaházi, Osztroha (Torma), Fodor, Fidler (Pekar), Bíró (Zilahy), Harsányi (Birov), Szencsenkov. Edző: Márton István. Gól: Bíró (26.,  50.), Fidler (61.).
Márton István: – Küzdelmes mérkőzésen kicsit nehezen vettük fel a ritmust, de szerencsére egy pontrúgásból megszereztük a vezetést, utána pedig kontrolláltuk a mérkőzést, és további gólokat sikerült elérnünk.

13. Forduló

MTK Budapest–Várda Labdarúgó Akadémia 2–2 (0–0)
Várda LA: Herc – Fodor, Nagy, Táth (Oláh), Szencsenkov (Kedves), Budaházi, Bíró (Birov), Hodovanec, Osztroha (Zilahy), Fidler (Harsányi), Kis (Torma). Edző: Márton István. Gól: Grisnik (52.), Uzlov (77.), illetve Budaházi (75.), Harsányi (80+2.).

Márton István: – Sajnos nem voltunk elég élesek, ezért hiába készültünk fel a MTK játékából, nem sikerültek a letámadásaink. Az előrefelé játékunkban sok volt a pontatlanság, ezért kevés helyzetet sikerült kialakítanunk. De egy percig sem adtuk fel, az utolsó pillanatig hittünk az egyenlítésben, ami a hosszabbításban sikerült is.

 

U13. Észak-keleti csoport, 14. forduló

Várda Labdarúgó Akadémia–DVSC 3–4 (0–1, 1–2, 1–3)
Várda LA: Székely – Dovhanics, Szitnik, Gyarmati, Helmeczi, Dzsatalov, Ivánkó, Kertész, Vajdics. Cserék: Suba, Licz, Tiscsenko, Bakk R., Dovbak. Edző: Deák Béla. Gól: Szitnik (21.), Gyarmati (71), Helmeczi (78.), illetve Grega (39., 66.), Dékány (6.), Sándor (41.).
Deák Béla: – Viszonylag magas színvonalú mérkőzésen csak két negyeden át nyújtottuk azt, amit valójában tudunk, ekkor jól működtek a letámadásaink, amelyekből helyzeteket alakítottunk ki. Sajnos azonban voltak olyan hullámvölgyek is, amelyeket az ellenfél könyörtelenül góllal büntetett. A végén nagyot küzdöttek a srácok, több lehetőségünk volt itthon tartani legalább egy pontot, amit a gólhelyzetek számát tekintve abszolút megérdemeltünk volna. Ezzel megszakadt a remek sorozatunk a Debrecen ellen, és négy egymást követő győzelem után most nekünk kellett az ellenfélnek gratulálni.

Nyíregyháza Spartacus-DVTK 2-5
Spartacus: Sallai - Papp, Nagy, Dankó, Villás, Kalló, Túróczi, Palaga, Tasnádi. Csere: Anda, Lőrincz. Edző: Deme Attila. Gól: Villás (9.), Túróczi (43.), illetve Derzsényi (49.), Kelemen (55.), Bialkó (60.), Kiszely (74.), Samsky (77.)

 

U12. Észak-keleti csoport, 14. forduló

Várda Labdarúgó Akadémia–DVSC 0–4
Várda LA: Halász – Grica, Fedor., Sajtos, Kulik, Csendes, Szpivák, Paronai, Kapitány. Cserék: Bódi, Popovics, Takács, Povhanics, Orgován, Bíró, Szombathy, Tóth. Edző: Oláh Levente. Gól: Cziránku (2., 67., 73.), Ungvári (49.).

Oláh Levente: – Sajnos nem sikerült szépen búcsúzni az őszi szezontól, de ezért csakis magunkat okolhatjuk. Ajándékgólokat adtunk az ellenfelünknek és a játékunk sem volt megfelelő szinten. Lassan, körülményesen járattuk a labdát, hiányzott a győzni akarás a játékosokból.

Nyíregyháza Spartacus-DVTK 2-1 
Spartacus:  Nagy - Barta, Kosztyu, Sallai M, Kenyeres, Hanusi, Sallai D. Jáger, Cservenyák. Cserék: Varga B., Száfta, Varga Á, Nagy, Balla, Oláh. Edző: Marcsek Zoltán. Gól: Sallai (49., 80)., illetve Tóth (74.).


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában