Kosárlabda

2023.01.30. 11:28

Gyenge meccsen is volt egy-két jó nyíregyházi teljesítmény

A férfi kosárlabda NB I./A legutóbbi fordulójában vereséget szenvedett a Hübner Nyíregyháza BS. A csapatnak minden pozitívumba bele kell kapaszkodnia, hogy sikeresebb legyen a folytatás.

A fehér mezes Paks remekül védekezett

Forrás: Hunbasket

A Hübner Nyíregyháza BS a múlt szerdai, Kecskemét elleni bravúrgyőzelem után a korábbiaknál nagyobb reményekkel utazhatott el a szombati idegenbeli mérkőzésére. A Paks persze nem tartozik éppen a „könnyen verhető” kategóriába, de abban lehetett bízni, hogy megmarad a Cápák lendülete.

Sajnos gyorsan kiderült, hogy a hétközi meccs inkább fáradtságot okozott, mintsem óriási önbizalmat adott. Az ASE az első perctől irányította a mérkőzést, a Blue Sharksnak csak fellángolásokra futotta, de valós győzelmi esélyei nem voltak, 82–65-re alulmaradt.
Darko Radulovic vezetőedző az értékelésében nem is volt túl bőbeszédű, annyival kommentálta a történteket, hogy ez volt a leggyengébb mérkőzése a csapatnak.

Ha a pozitívumokat keressük, meg lehet említeni, hogy a Cápák tíz hárompontost értékesítettek, a lepattanócsatát csupán kettővel bukták el és mindössze hárommal adtak kevesebb gólpasszt, mint ellenfelük. A döntő inkább a 22 eladott labda volt, amivel egyébként is nagyon nehéz idegenben meccset nyerni, úgy meg pláne igaz ez, hogy rengeteg lerohanás rossz passzal ért véget, ami nagyban befolyásolta a találkozó alakulását.

Az összecsapás legeredményesebb nyíregyházi játékosa Rytis Pipiras volt 14 ponttal és 5 lepattanóval (15 VAL). Biztató Kass Balázs teljesítménye, aki egymás után másodszor jutott tíz pont fölé, ezúttal négy hármast értékesítve 14 ponttal zárt, de a sérüléssel bajlódó Bazsó Brúnó 11 pontja is jó teljesítmény. Meg kell említeni a harmincadik születésnapját a meccs másnapján ünneplő Erik Copest, aki 8 pont és 10 lepattanó mellett azt a bravúrt mondhatja el magáról, hogy csapata három ponttal jobb volt ellenfelénél abban a 29 percben, amit a pályán töltött – ez nem túl gyakori 17 pontos vesztes mérkőzéseken.

Minden ehhez hasonló pozitívumra építeni kell, hogy sikeresebb legyen a folytatás. A következő feladat szombaton lesz az Oroszlány legyőzése.

Kosárlabda: férfi NB I./A, 18. forduló
Atomerőmű SE–Hübner Nyíregyháza BS 82–65 (18–13, 21–14, 24–22, 19–16)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában