Kerékpársport

2023.01.17. 13:52

Második hely a fonyódi ob-n

A nyíregyházi Kis József a Masterek között állhatott dobogóra.

Kis József a fonyódi országos bajnokságon.

Fotó: Vigh Attila

Fonyódon a Kossuth erdőben rendezték meg január 15-én, vasárnap a 2023-as Cyclo-cross országos bajnokságot, ahol a felnőtt hölgyek között rajthoz állt a hegyikerékpárban olimpiai, országúti mezőnyversenyben pedig világbajnoki negyedik Vas Kata Blanka, aki hatalmas tömegeket vonzott a helyszínre. Persze vármegyénk képviseletében is akadtak indulók, közülük is kiemelendő a Master 3-as kategóriában versenyző Kis József, hiszen az ő nyakába ezüstérem került.

Kiváló ob-t szerveztek

– Festői szépségű helyszínen, lényegében a Balaton partján, egy dombosabbnak mondható rész tetején jelölték ki a szervezők az országos bajnokság pályáját – mondta el megkeresésünkre a nyíregyházi Kis József. – Remek idő volt, gyakorlatilag száraz körülmények között versenyezhettünk. A nyomvonal tökéletesen megfelelt a célnak, nehéz, technikás részek tarkították, az egyetlen problémát mindössze az okozta, hogy bizonyos helyeken kissé szűkösre szabták a szélességet. Nem volt könnyű előzni, Kiss Attila megérdemelten szerezte meg a bajnoki trikót, bár a realitásokat nézve azért nincs közöttünk ekkora különbség.

Első és második helyek

A Merida Maraton Team-CST kerékpárosa mintegy tíz éve kezdett el terepkerékpározni, pályafutására pedig a 2022-2023-as idény végén fel is került a korona, mivel a Magyar Kupa összetettjét korcsoportjának élén zárta.

– Az idei szezonom nagyon jól sikerült, meg merem kockáztatni, hogy a legjobb idényemet teljesítettem. Kilenc versenyen indultam, s kivétel nélkül mindegyiken első vagy második helyen értem célba – zárta értékelését József. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában