Atlétika

2023.01.29. 13:33

Országos csúcsok születtek a nyíregyházi Atlétikai Centrumban

A férfiaknál és a nőknél is új 4x400-as rekord született a nyíregyházi atlétikai versenyen.

A csúcsöntő négyesek

Forrás: Nyíregyházi Sportcentrum

A nyíregyházi Atlétikai Centrum a februári, fedett pályás országos bajnokság előtt több viadalnak ad otthont, így ezen a szombaton is népes, nemzetközi mezőny gyűlt össze a sportlétesítményben. 

A 4x400 méteres női és férfi váltók száma zárta a napot, melyen nem titkoltan országos csúcsdöntés volt a cél. Ez mindkét nemnél összejött! A nőknél a Nádházy Evelin, Rapai Fanni, Mátó Sára, Molnár Janka összeállítású négyes 3:37.11-es idővel nyert. Ezzel a teljesítménnyel a 2019-ben, Ostravában futott 3:38:30-as rekordot adták át a múltnak. Érdekesség, hogy az új csúcstartó egység legfiatalabb tagja, Molnár Janka és Nádházy Evelin a korábbi rekorder négyesben is ott volt Kőszegi Míra, valamint Simon Virág mellett.

A férfiaknál a Máté Tamás, Huller Dániel Gellért, Wahl Zoltán, Molnár Attila alkotta kvartett ellenfél nélkül futott és ért el 3:08.58-as eredményt. A korábbi rekord 2000-ben született Gentben. Ez azt jelenti, hogy mindkét nemnél javult a csúcs és hazai pályára, közelebbről Nyíregyházára került.

 

Címkék#atlétika

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában