Futsal

2023.01.30. 21:27

Parázs hangulatú meccsen kaptak ki a nyíregyháziak

Az A'Studió Futsal Nyíregyháza remek mérkőzést játszott a DEAC-cal, de 5–3-ra kikapott a futsal NB I. 20. fordulójában.

Kovács Erik remekül játszott, csapata így is kikapott a debreceniektől

Fotó: Pusztai Sándor

Az A'Studió Futsal Nyíregyháza legutóbbi hazai mérkőzése technikai okok miatt félbeszakadt, így hazai pályán lényegében hétfő este tért vissza a bajnokságba a téli szünet után. Az ellenfél a jó formában érkezett szomszéd DEAC volt, ugyanakkor Lovas Norbert együttese is bizakodhatott, mert idegenben aratott győzelem után várta a meccset.

A Nyíregyháza a nemrég igazolt brazil légiósa, Caique irányításával jól letámadott, rengeteg labdát szerzett, ezekből többször is helyzetbe került. A kimaradt lehetőségek megbosszulták magukat, a debreceniek a 11. percben a semmiből, egy szabadrúgásból előnybe kerültek. Rövid megingás után újra a hazaiak irányították a meccset, aminek meg is lett a jutalma, Lakatos László tökéletes passzát Kovács Erik becsúszva juttatta a kapuba (1–1). 

A vendégek helyzetkihasználása továbbra is jobb volt, még a szünet előtt újra megszerezték a vezetést.

A második félidő is nyíregyházi lehetőségekkel kezdődött, Maneca próbálkozását védték, Kovács Róbert centikkel lőtt mellé. A 25. percben a testvére, Erik lövése maradt ki, de közben durván rácsúsztak a lábára, a hatméterest pedig Caique bebombázta. 

Kilenc perccel a vége előtt rossz fordulatot vett a mérkőzés. Caique piros lapot kapott, a büntetőt ugyan Thiago fölé lőtte, ám az emberhátrányt nem tudta kivédekezni a Studió. Így is küzdöttek a mieink teljes erejükből és abszolút meccsben voltak, de a folytatásban is számtalan helyzetet hagytak kihasználatlanul.

Vitatható játékvezetői ítéletek miatt parázs hangulatban érkeztünk el az utolsó öt perchez, amikor megszületett a negyedik debreceni gól, de még ezzel sem dőlt a meccs, mert Kovács Róbert nagyon gyorsan betalált. Az utolsó 3-4 percben öt a négyben támadtak a hazaiak, mindent megtettek az egyenlítésért, ami a szépszámú közönség tetszését is elnyerte. Sajnos a kapus nélküli játéknak megvan a veszélye is, a Nyíregyháza elveszítette a labdát, amit Deiby kihasznált másfél perccel a vége előtt, ezzel lezárta a mérkőzést (3–5).

Futsal: NB I, 20. forduló
A’Studió Futsal Nyíregyháza–DEAC 3–5 (1–2)
Continental Aréna, v.: Tamási, Deme.
Nyíregyháza: Szabolcsi – Caíque, Ladányi, Kovács R., Maneca. Csere: Hegyes, Varga, Kovács G., Urr, Kovács E., Lakatos L., Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
DEAC: Tóth Benedek – Deiby, Thiago, Tóth A., Szabó. Csere: Krajcsi, Vass, Nagy, Harmati, Szatmári, Rácz, Sándor, Tóth Barnabás. Vezetőedző: Elek Gergő.
Gól: Kovács E. (13.), Caique (25.), Kovács R. (35.), illetve Tóth A. (11., 35.), Harmati (17.), Deiby (31., 39.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában