Szpari

2023.02.05. 16:25

A Spartacus győzelemre játszott, de be kellett érnie egy ponttal

A Nyíregyháza Spartacus jobban játszott, mint a Siófok, de csak egy pontot szerzett a labdarúgó NB II. 22. fordulójában.

Pataki Bence szerezte a nyíregyháziak találatát

Fotó: Trifonov Éva

Sikeres tavaszi kezdés után a Nyíregyháza Spartacus és a Siófok is arra készült, hogy folytatja a zárkózást a középmezőny elejéhez. A hazai mérkőzéseit újra Balmazújvárosban játszó Szpari kezdett jobban, letámadta ellenfelét és többször is eljutott a vendégek tizenhatosáig, ám támadásai sokáig nem jelentettek igazán nagy veszélyt. Közel fél óra elteltével aztán az egyébként is nagyon aktív Pataki Bence jó ütemben robbant a kapu elé és élete első NB II-es góljával megszerezte a vezetést a piros-kékeknek. 1–0

Ezután a Balaton-partiak kezdeményeztek. Noha Farkas Balázs egy előrevágott labdából talált be, megérdemelten egyenlítettek a vendégek. 1–1

A második játékrészben győzelemre játszott a Spartacus, elpuskázott ziccerek mellett Pantovics Nikola a lécet találta el. A rendes játékidő végéhez közelítve meccslabdája is volt a hazaiaknak, de a helyzetbe került fiatal játékosai nem mertek, vagy nem tudtak lőni. A siófokiaknak egy-egy veszélyesnek tűnő megindulást leszámítva nem volt már veszélyes akciójuk, ám hátul állták a sarat, így pontot szereztek idegenben.

A Szpari sokat tett a győzelemért és jobban is játszott ellenfelénél, a számtalan nagy helyzetéből csak egyet váltott gólra, ami egy pontot ért.

Labdarúgás: NB II., 22. forduló
Nyíregyháza Spartacus–BFC Siófok 1–1 (1–1)
Balmazújváros, v.: Rúsz Márton (Varga Gábor, Márkus Péter).
Nyíregyháza: Fejér – Szokol (Szerető, 67.), Baki, Deutsch, Nagy B. – Sigér Á. – Pekár, Gresó (Kovácsréti, 78.), Pantovics (Adamcsek, 78.), Pataki B. (Farkas Bendegúz, 67.) – Ramos (Oláh B., 64.). Vezetőedző: Visinka Ede.
Siófok: Hutvágner – Polényi, Horváth M., Debreceni Á., Varga B. – Szakály A., Varjas – Major G. (Dénes Cs., 90+2.), Volter (Nyitrai, 58.), Horváth P. (Makrai, 73.) – Farkas Balázs. Szakmai igazgató: Dragan Vukmir.
Gólszerző: Pataki B. (27.), illetve Farkas Balázs. (45.).
Percről percre
27. perc: Myke Ramos az alapvonalnál, jobb oldalt cselezte magát a 16-oson belülre, laposan passzolt Pataki Bencéhez, aki 4 méterről, jobbal a kapu közepébe lőtt. 1–0
45. perc: Szakály Attila előrevágott labdájáért Baki Ákos és Farkas Balázs küzdött meg egymással, utóbbi nyerte a párharcot és már egyedül törhetett kapura, majd 8 méterről jobbal átemelte Fejér Bélát. 1–1
58. perc: Gresó Mátyás előkészítése után Pantovics Nikola 14 méterről, középről a lécre lőtt.

További eredmények: Dorog–MTK 0–2 (0–1), Békéscsaba–Gyirmót 1–1 (1–0), Budafok–Kazincbarcika 4–0 (1–0), Mosonmagyaróvár–Pécs 1–2 (1–1), Kozármisleny–Ajka 0–1 (0–1), Csákvár–Soroksár 0–0, ETO FC Győr–Haladás 1–3 (1–3), Szeged–Szentlőrinc 2–4 (0–3), DVTK–Tiszakécske (hétfő, 19).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában