Kosárlabda

2023.02.06. 11:32

Szégyenteljes mérkőzésről beszélt a Blue Sharks vezetőedzője

A férfi kosárlabda NB I./A előző fordulójában az Oroszlány többet tett a győzelemért, megérdemelten nyert Nyíregyházán.

A piros mezes oroszlányiak jó védekezése kellemetlen pillanatokat okozott

Fotó: Pusztai Sándor

Újabb csalódást keltő mérkőzésen van túl a Hübner Nyíregyháza BS. A Cápák szombaton az ugyancsak alsóházat jelentő helyen álló Oroszlányt fogadták. Abban lehetett bízni, hogy a Blue Sharks a korábbiakhoz hasonlóan nagyobb intenzitással játszik hazai pályán, így lehet keresnivaló az OSE ellen. Ehhez képest a vendégek szinte végig vezettek és magabiztosan nyertek 95–81-re.

Az eredménynél sokkal bosszantóbb volt a mutatott játék.

– Nehéz szavakat találnom, ez a kosárlabda megcsúfolása volt – értékelt Darko Radulovic vezetőedző. – Hússzal több lepattanót szerzett az ellenfelünk, ami mindent megmagyaráz, mutatja, hogy nagyobb energiával és akarattal játszottak a vendégek. Minden szétesett, amin dolgoztunk a héten, pont azzal vertek meg minket, amire a legjobban készültünk, vagyis az egy-egy elleni védekezésben és lepattanózásban is kudarcot vallottunk. A statisztika mindent megmutat.

A 22–43-as különbség a lepattanóknál egyértelműen akaratbeli különbségről árulkodik. A Lions a rengeteg lepattanójából 16-ot a támadó oldalon kaparintott meg, de csapatjátékban is többet nyújtottak a vendégek, hiszen 20 gólpasszt osztottak ki, míg a hazaiak csak 10-et.

Ami az egyéni teljesítményeket illeti, sokadszor is Darius Perry volt a nyíregyháziak legjobbja. Az amerikai irányító 25 pontig jutott és tíz személyi hibát harcolt ki, más mutatóban viszont ezúttal nem emelkedett ki. Rytis Pipirasnak nem volt különösebben jó meccse, de 13 pontot és 8 lepattanót összeszedett. Kass Balázs egymást követő harmadik meccsén szerzett tíznél több pontot, ezúttal 13-at. Érdekes helyzetben van a meccsek óta mellőzött DeMarco Dickerson, aki a találkozó végén kapott jelentősebb perceket. Noha akkor már eldőltek a lényegi kérdések, 13 pontjával és látványos megmozdulásaival megmutatta, hogy van benne potenciál. Éppen ellenkező utat jár be Jordan Williams, aki sorozatban harmadszor hozott nagyon gyenge meccset – az említett szériában összesen 2 pontot és 5 lepattanót tett a közösbe.

A Cápák továbbra is utolsók a bajnokságban. Az elmúlt hétvégén leginkább az adott okot bizakodásra, hogy a 12. Honvéd is kikapott, míg a 13. Szeged hosszabbítás után, utolsó másodperces kosárral maradt alul a Kaposvárral szemben. A Szedeák így két győzelemmel áll jobban, mint a Blue Sharks, ami továbbra sem behozhatatlan különbség.

A nyíregyháziak szombaton Zalaegerszegen folytatják a bajnokságot, majd háromhetes válogatott szünet következik, ami alatt sok munka vár majd a csapatra.

Gratulálok az Oroszlánynak, megérdemelten nyert, hiszen nagyobb energiával játszott, mint mi, ami megmutatkozott a lepattanókban és a második esélyből szerzett pontokban – értékelt Szobi Dániel csapatkapitány. – Sokszor úgy éreztem, hogy sikerült kivédekezni az ellenfél támadását, de aztán a lepattanót nem sikerült megszereznünk. Ekkora lepattanó különbséggel nem lehet meccset nyerni.

Kosárlabda: férfi NB I./A, 19. forduló
Hübner Nyíregyháza BS–MVM OSE Lions 81–95 (15–25, 19–27, 20–20, 27–23)
További eredmények: Sopron–Zalaegerszeg 65–77, Körmend–Honvéd 81–64, DEAC–Paks 81–75, Szeged–Kaposvár 83–85.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában