Labdarúgás, Magyar Kupa, Kisvárda Master Good

2023.02.08. 17:04

Szerencsés találat a 123. percben

A hosszabbítás utolsó pillanatában esett öngóllal jutott tovább a Magyar Kupában a Kisvárda

Megszenvedett a Kisvárda (fehérben) az ESMTK otthonában

Fotó: kisvardafc.hu

A legjobb nyolc közé jutásért lépett pályára a Magyar Kupa ötödik fordulójában a Kisvárda Master Good. Az ellenfél, egyben vendéglátó, a harmadosztályú pesterzsébeti ESMTK volt. A hazai csapat négy, a felkészülés során aratott sikerrel, míg Török László egylete két bajnoki döntetlennel hangolt az összecsapásra. A kapuban Petkovics kezdett, de a korábban kevesebb lehetőséget kapó játékosok közül Széles és Vida is bekerült a kezdőbe.

Ahogyan az előzetesen várható volt, a Kisvárda rögtön a találkozó elején magához ragadta a kezdeményezést, ám a "Liza" remekül védekezett. Egy idő után csökkent a nyomás, így az ESMTK kijjebb merészkedett, eljutott az ellenfél tizenhatosáig, de igazi veszélyt nem jelentett a vendég kapura. A fordulást követően a hazai csapat elhitte, hogy lehet keresnivalója, ezáltal jóval kiegyenlítettebbé vált a játék képe, ám a rendes játékidőben nem született gól, így jöhetett a kétszer tizenöt perc hosszabbítás.

Szerencsétlenül ért a labdába

A ráadásban próbálta eldönteni a meccs sorsát a rétközi gárda, hiszen a tizenegyesrúgások mindig nagy lutrit jelentenek. Amikor pedig már mindenki azt hitte, hogy a büntetők mondják ki a végső verdiktet, a hosszabbítás hosszabbításában, Rafal Makowski élesen lőtt középre, a Jasmin Mesanovic elől menteni igyekvő Molnár Tamás pedig balszerencsés mozdulattal a saját kapujába gurított. Ennek az öngólnak köszönhetően végül megnyerte a mérkőzést a Kisvárda és bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe.  

Labdarúgás: Magyar Kupa, 5. forduló
ESMTK–Kisvárda Master Good 0–1 (0–0, 0–0, 0–0)
Budapest, ESMTK Stadion, 500 néző, v.: Hanyecz (Horváth, Rózsa).
ESMTK: Jeszenszky – Molnár, Túri, Lipcsei, Márton, Slezák, Ferkel (Lucz, 56.), Molnár J. (Kovács, 67.), Soós (Boda, 96.), Molnár T. – Wirth (Sükösd, 104.). Vezetőedző: Turi Zoltán.
Kisvárda: Petkovics – Hej (Karabeljov, a szünetben), Kovacic, Széles, Alic (Leoni, a hosszabbítás előtt), Melnik, Ötvös (Czérna, 82.), Szpaszics, Lucas (Makowski, 58.), Vida (Camaj, 58.), Ilievszki (Mesanovic, 59.). Vezetőedző: Török László.
Gól: Molnár (120+3. – öngól).

További eredmények: Vasas–Honvéd 2–0, Monor–Paks 1–5, Békéscsaba–Zalaegerszeg 0–2, Iváncsa–Budafok 1–2, Győr–DVSC (lapzárta után), Puskás Akadémia–Újpest (február 9-én).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában