Kosárlabda

2023.03.10. 14:27

A Cápák mindkét arcukat megmutatták Szegeden

A férfi kosárlabda NB I./A-ban szereplő Hübner Nyíregyháza BS fájó vereség után nehéz idegenbeli meccset játszik szombaton.

Bonifert Bendegúzékra nehéz idegenbeli mérkőzés vár

Fotó: Dodó Ferenc

Hosszú válogatottszünet után egymást érik a mérkőzések a Hübner Nyíregyháza BS-nél. A Cápák szerdán közel jártak ahhoz, hogy bravúrt érjenek el, hiszen fantasztikus kezdésüknek köszönhetően a 22. percben már húsz ponttal vezettek Szegeden. Innen érthetetlenül összeomlott a Blue Sharks, teljesen megállt támadásban, míg hátul képtelen volt kikapcsolni a hazaiak amerikai irányítóját. A Szedeák végül meglehetősen simán, tizenegy ponttal győzött.

A nyíregyháziaknak nem sok idejük volt a vereségen bosszankodni, ugyanis szombaton Székesfehérváron lépnek pályára. Az Alba edzőváltás óta remekel, az elmúlt három meccsét sorban 15, 28 és 19 ponttal nyerte meg, ezzel a tabella negyedik helyén áll. A fehérváriak játékoskerete minimum ide predesztinálja őket, hiszen három válogatott játékosuk, Vojvoda Dávid, Somogyi Ádám és Pongó Marcell mellett a nemzeti csapatunkat évekig segítő Szabó Zsoltot és kiváló légiósokat foglalkoztatnak. Négy külföldi játékosuk közül Quenton DeCosey és Quincy Ford emelkedik ki igazán, a két amerikai nagy valószínűséggel bármelyik magyar csapatban kezdő lenne.

A Cápákra tehát nagyon nehéz feladat vár szombaton.

– Az előző mérkőzés megmutatta a legjobb játékunkat, amire képesek vagyunk, másrészt viszont az is kiderült, nem vagyunk elég érettek arra, hogy befejezzük a mérkőzést és győzelemmel távozzunk – mondta el lapunknak Darko Radulovic, a Blue Sharks vezetőedzője. – A tanulság tehát az, hogy negyven percen át kiegyensúlyozottan kell teljesíteni és a jó játékot győzelemre fordítani. Nem lesz könnyű dolgunk az Alba ellen, a hazai gárda a meccs esélyese, de a legjobbunkat fogjuk nyújtani. Meglátjuk, ez mire lesz elég. 

A Blue Sharksnak a fehérvári után még három meccse lesz az alapszakaszban: március 18-án a Honvéd érkezik, 25-én kaposvári túra vár a  csapatra, majd április 1-jén hazai pályán zárnak a mieink a Sopron ellen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában