Kosárlabda

2023.03.27. 11:28

A Nyíregyházi Kosársuli nagy győzelemmel kezdte a rájátszást

Múlt hétvégén megkezdődött a női amatőr NB I. rájátszása, amelyben a három csoport első két-két helyezettje vesz részt.

Arad Zsófia (balra) remek játékkal segítette győzelemhez a csapatát

Fotó: Gazdag Mihály-archív

A csapatok azzal a gárdával már nem találkoznak, amellyel játszottak az alapszakaszban, a másik négy együttes ellen oda-visszavágós rendszerben mérkőznek. A Zöld-csoportban második Nyíregyházi Kosársuli a Piros-csoportban azonos helyen végzett PINKK-PVSK U23 vendégeként kezdett.

Farkasinszki Gyuláné csapata nem számíthatott könnyű feladatra, hiszen a pécsiek vasárnapi keretében – A csoportos gárda fiókcsapatáról lévén szó – nyolc olyan játékos kapott lehetőséget, aki ebben az idényben az élvonalban is szerepelt, közülük többen meghatározó szerepet töltenek be a „nagyok” között.

Így is jól kezdtek a nyíregyháziak, szoros első negyed után a második játékrészben gyorsan elléptek tizenegy ponttal. Ekkor a PINKK kapta el a fonalat és a félidő végére fordított. A harmadik negyed végére újra előnybe került az NYKS, majd három perc alatt ellépett kilenccel és a hosszabb kosárcsendből is a mieink jöttek ki jobban. A hajrában már nem kellett izgulni, a nyíregyházi együttes magabiztosan győzött.

A mérkőzés legjobbja Arad Zsófia lett, aki 23 pont mellett 10 lepattanót, 6 gólpasszt és 4 blokkot jegyzett. A kosársulisok vasárnap a MAFC vendégeként folytatják a rájátszást.

Kosárlabda: női amatőr NB I., rájátszás
PINKK-PVSK U23–Nyíregyházi Kosársuli 65–80 (19–17, 23–23, 15–21, 9–19)
NYKS: Mátyás 17/9, Varga 13, Homonyik 8, Karakó 11, Arad Zs. 23. Csere: Karsai 2, Bernáth 4, Marton 2, Pálóczi. Vezetőedző: Farkasinszki Gyuláné. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában