Fiatalok focija

2023.03.20. 20:39

A Szpari fiataljai Újpesten, a várdaiak Fehérváron nyertek

Megyei derbik a kicsiknél, kikapott a Diósgyőr Tarpán.

A nyíregyházi stadion műfűvén az U13-ban hiába vezetett a fehér mezes várdai csapat, a hazai Szpari fordítani tudott

Fotó: Mán László

Az utánpótlás bajnokságokban szereplő megyebeli klubok közül a Nyíregyháza Spartacus Bozsik József Akadémia csapatinak ment a legjobban a múlt héten. Dunaújvárosban és Újpesten is nyertek, a kicsiknél pedig két megyei derbin győztek a Várda Labdarúgó Akadémia ellen. A kisvárdaiaknál a tizenhét évesek kivágták a rezet és nyertek Székesfehérváron. A tarpaiak legyőzték a vendég diósgyőrieket. (Edzői nyilatkozatok: nyiregyhazaspartacus.hu és kisvardafc.hu)

 

U19. C csoport

Dunaújváros-Nyíregyháza Spartacus 0-4 (0-2)

Nyíregyháza: Sarkadi - Spisák, Balogh (Juhász), Bertók, Cseh (Szabó L.), Garda (Tomasovszki), Chrien (Virányi), Konzili, Asztalos, Czimer-Nyitrai, Forgó. Vezetőedző: Lengyel Roland. Gól: Cseh (26., 60.), Garda (37.), Virányi (89.)

Lengyel Roland: - Jól és eredményesen futballoztunk a mai napon! Szép gólokat rúgtunk, végig kézben tartottuk a mérkőzést. Nagyszerű csapat és egyéni teljesítményeket láttam ma. Gratulálok a fiúknak! 

A csoport állása

 


U17. A csoport

Mol Fehérvár FC–Várda Labdarúgó Akadémia 1–4 (0–0)

Várda LA: Márton Á. – Biljusz, Tenkács, Krucan, Babják, Herc (Klinfinszkij), Racskó (Bojcsuk), Bliznjuk, Osztrovka, Ésik (Kozák), Kancsij (Kereszti). Edző: Belényesi Miklós. Gól: Csala (54.), illetve Kancsij (47. és 49.), Bliznjuk (67.), Tenkács (79.)

Belényesi Miklós: – Magas színvonalú, a felnőttfutballhoz közel álló mérkőzésen sikerült diadalmaskodni, hatalmas győzelmet arattunk, és amit szerettünk volna látni, hogy a fejlődés folyamatos legyen, az megvalósult a kilencven perc alatt játékos- és csapatszinten egyaránt- Az első félidőben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de vagy a kapusok védtek bravúrral, vagy nem találtak a játékosok kaput. A második játékrészt szenzációsan kezdtük, jókor szereztünk vezetést és gólra gólt szereztünk. Amit elterveztünk, működött mind védekezésben, mind támadásban, az átmeneteinket élmény volt nézni, kicsattantunk az erőtől. Most a legfontosabb feladatunk a regeneráció, mert szerdán folytatódik a bajnokság, és addigra minden egyes játékosunkat optimális állapotba kell hozzunk.

A csoport állása

 

B csoport

Tarpa-DVTK 1-0 (0-0)

Tarpa: Csicskan - S. Hacsek, Y. Hacsek, Doloh (Marinov), Ehei, Svhed, Boldizsr, Burdika, Zolovetckij, Kolesnyik (Oleksevics), Soinma. Edző: Kulyk Volodimir. Gól: Burdika (82.).

A csoport állása

 

 

C csoport

Nyíregyháza Spartacus-Főnix Gold FC 2-4 (0-3)

Nyíregyháza: Harman - Kárpátfalvi, Takács, Tóth N., Lakóczi, Márton (Hári), Tóth M. (Bodnár), Czimer (Lupsa), Veszeli (Bertók), Ur, Kovalecz. Vezetőedző: Balogh Zoltán. Gól: Lakóczi (67.), Bodnár (83.), illetve Lehoczky (22., 93.,), Mándity (11.), Korponai (32.)

A csoport állása

 

 

U16. A csoport

Ferencvárosi TC–Várda Labdarúgó Akadémia 4–0 (2–0)

Várda LA: Sira – Barati, Csáki G., Koljada, Mamonov, Mavrodij, Vass, Szikszai, Prjamov, Csengeri, Milik. Edző: Katona György. Gól: Gólik (21.), Bolgár (32.), Sulyok (57.) és Kovács(81.)

Katona György: – El kell ismerni, jelenleg jobb csapat a Fradi, és kegyetlenül ki is használta a hibáinkat ezen a mérkőzésen. Ami számunkra pozitívum, az eddigiekhez képest, hogy többször odakerültünk a kapu elé, de vagy az utolsó passzokban hibáztunk, vagy nem jó döntést hoztunk, ezért nem tudtunk gólt szerezni. Minden csapat életében van ilyen negatív széria, ezért tenni kell minden nap, hogy ez megforduljon. Megfogunk dolgozni a szerencsénkért!

A csoport állása

 

B csoport

UTE-Nyíregyháza Spartacus 0-2 (0-1)

Nyíregyháza: Tóth Milán - Szalanics, Halász, Sós, Jakab,Tóth Máté, Balogh, Ferenczi(Tóthszegi), Onder(Kiss), Hegedűs(Bíró), Bakó. Vezetőedző: Szatke Zoltán. Gól: Balogh (24.), Hegedűs (45.).

A csoport állása

 


U15. Kiemelt csoport

Vasas Kubala Akadémia– Várda Labdarúgó Akadémia 4–0 (0–0)

Várda LA: Tkacsenko – Horvát, Veprik (Erdős), Pekarik (Fedor), Buda (Király), Bereznoj, Hodovanec (Zámbori), Amászta, Dmuhajlov (Petics), Piros (Jazsik), Lupii. Gól: Wébel (44.), Rab (71.), Szulimán (82.) és Németh(83.). Kiállítva: Veprik (30.)

A csoport állása

 

Alap csoport

Szeged-Csanád Grosics Akadémia-Nyíregyháza Spartacus 2-0 (1-0)

Nyíregyháza: Ress (Dudás) - Polyák (Selymes), Henkel, Molnár N., Molnár B., Makó (Szabó), Bagoly, Melich, Kovács (Jóbi), Bába (Sándorfi), Csubák (Király). Vezetőedző: Papp Ákos. Gól: Pipis (39.), Sándor (70.).

A csoport állása

 

 

U14. Kiemelt csoport

Budapest Honvéd-MFA– Várda Labdarúgó Akadémia 3–0 (0–0)

Várda LA: Herc – Osztroha (Zihlay), Oláh (Harsányi), Budaházi, Fodor, Bíró, Szarvas (Birov), Nagy, Torma (Kedves), Kis. Szencsenkov. Edző: Márton István. Gól: Varga (43.), Csákány (50.) és Acsai(66.)

Márton István: – Az első félidőben nekünk is volt lehetőségünk a vezetés megszerzésére, de a bekapott gól után már csak futottunk az eredmény után, gratulálok a hazaiaknak.

A csoport állása

 

 

U13. Északkelet

Nyíregyháza Spartacus FC– Várda Labdarúgó Akadémia 2–1 (0–0, 0–1,1–1)

Nyíregyháza: Varga - Vasvári, Dankó, Papp, Villás, Túróczi, Palaga, Czifra, Molnár. Csere: Anda, Lőrincz, Kalló, Ferenc, Varga. Edző: Deme Attila. 

Várda LA: Székely – Suba, Gyarmati, Szitnik, Helmeczi, Dzsatalov, Vajdics, Hadházi, Deniszov. Csere: Licz, Száraz, Tiscsenko, Dovbak, Bakk. Edző: Deák Béla. Gól: Túróczi L. (58.) és Kalló M. (76.), illetve Dovbak (31.)

Deák Béla: – Sajnos önmagunkhoz képest, visszafogottabb teljesítményt nyújtottunk. Az ellenfél nagyon szervezetten és mélyen védekezett, türelmesen várt a kontrákra, amelyekhez mi két rossz helyen történő indokolatlan labdavesztéssel hozzá is járultunk, mindkettőt góllal büntették. Bár egygólos vezetésünk után rengeteg lehetőségünk lett volna lezárni a mérkőzést, sajnos a három kapufa mellett még az üres kapuba sem sikerült betalálni. A játék ritmusával és a taktikai, technikai kivitelezésekkel kapcsolatban komoly hiányérzetem van, így remélem ez a „kis tasli” felébreszti a srácokat a nagyon komoly, nemzetközi megmérettetés előtt. Ez is a mi csapatunk, így nincs más hátra, mint kielemezni a hibákat és azok kijavításán fáradozni.

 

U12. Északkelet

Nyíregyháza Spartacus FC– Várda Labdarúgó Akadémia 2–1 (1–0, 1–1, 2–1)

Nyíregyháza: Cservenyák - Száfta, Kosztyu, Sallai, Kenyeres, Hanusi, Sallai, Jáger, Oláh. Csere: Barta, Muskóczki, Varga, Jacsó. Edző: Marcsek Zoltán. 

Várda LA: Halász – Grica Z., Paronai, Sajtos R., Takács D., Kulik, Pokanics, Szpivák, Kapitány K. Csere: Bódi, Popovics, Csendes, Orgován, Bíró, Tóth. Edző: Oláh Levente. Gól: Hanusi K. (10.) és Sallai M. (52.), illetve Orgován Cs.(26.)

Oláh Levente: – Langyosan kezdtünk, majd ahogy az idő haladt előre, egyre jobban kezdtünk el játszani. Domináltunk, helyzeteket alakítottunk ki, de sajnos csak egyet sikerült kihasználni. A mérkőzés második felében is mi birtokoltuk többet a labdát, de sajnos meddő volt a mezőnyfölényünk. Nem voltunk elég jók, hogy megnyerjük a mérkőzést és ezért csakis magunkat okolhatjuk. Tanulnunk kell a hibáinkból, hogy az ilyen mérkőzéseken, a jövőben mi hagyjuk majd el győztesen a pályát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában