Női labdarúgás, Nyíregyháza Spartacus FC

2023.03.21. 14:17

Monoron kezdtek a lányok

Magabiztos győzelemmel folytatta a pontvadászatot a Szpari női csapata.

A csapat két oszlopos tagja: Murák-Tóth Cintia és Novák Panna

Fotó: Klub

Nem kevesebb, mint tíz hét szünet után folytatódtak a női labdarúgó NB II. küzdelmei. A hosszú felkészülés során persze több edzőmérkőzést is játszott a Nyíregyháza Spartacus és a keretben is volt némi változás.

Minden meccsen nyernének

– Ranyhóczki Vanda a tanulmányai miatt a fővárosban folytatja, a Ferencváros játékosa lett – mondta el a csapat honlapján Sánta Tibor szakágvezető. – A távozása érzékeny veszteség, de büszkék vagyunk rá, hogy a bajnokcsapat kínált számára lehetőséget. Próbáltuk egyben tartani a keretet, hiszen mi az állandóságban hiszünk. Persze folyamatos az átjárás az utánpótlás és a felnőtt csapat között. A tehetséges fiatalok a nagyobbaknál is lehetőséget kapnak, mivel bízunk abban a munkában, amelyet évekkel ezelőtt elkezdtünk. Nem szeretnének ettől eltérni. Ami a feljutást illeti, nem beszélünk róla, hanem szeretnénk minden meccset megnyerni, de nagyon boldogok lennénk, ha ez a végén feljutást eredményezne.

A Szpari női gárdája a második helyről várta a tavaszi folytatást, három pont hátrányban a listavezető Soroksár mögött. Első tavaszi ellenfele a Monor volt, amely ellen idegenben lépett pályára. A mérkőzés elején még kimaradtak a helyzetek, a fordulás után viszont Vig Klaudia vezetést szerzett a nyírségi egyletnek. A 62. percben Urai Bianka megduplázta az előnyt, majd a 84. percben egy újabb találattal végképp eldöntötte a találkozót. Eközben a nagy rivális pontosan egy tucattal tömte ki a Budapest Honvéd hálóját, így továbbra is úgy tűnik, hogy a bajnoki cím sorsáról a két csapat május 21-i nyíregyházi meccse dönthet.

Válogatott meghívó érkezett

További jó hír a Szpari háza tájáról, hogy Németh Kamilla meghívót kapott az U19-es nemzeti csapatba. A korosztályos válogatott legközelebb áprilisban lép pályára, ekkor Portugáliába utazik Eb-selejtező tornára, ahol a házigazda mellett a szintén komoly színvonalon futballozó Franciaország, valamint Románia lesz a magyarok ellenfele. A Nyíregyháza a bajnoki pontvadászat következő fordulójában, március 25-én, szombaton a Gyulai Amazonokat fogadja Örökösföldön. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában