Blue Sharks

2023.03.13. 16:00

Szombaton már nagyobb eséllyel lépnek pályára

A férfi kosárlabda NB I./A-ban szereplő Hübner Nyíregyháza BS a bajnokság egyik legjobbja után a közvetlen riválissal találkozik.

Somogyi Ádám sokat tett a fehér mezes Alba győzelméért

Forrás: hunbasket

A Hübner Nyíregyháza BS múlt szombaton a bajnokság egyik legerősebb csapata, az Alba Fehérvár vendégeként lépett pályára. A Cápák remekül kezdtek, de a két középső negyedben kijött a két csapat közötti különbség. Habár a Blue Sharks nem játszott rosszul, az elképesztően dobó hazaiak ellen nem volt valós esélye a győzelemre, 103–84-es vereséget szenvedett.

– Megérdemelten nyert az ellenfél – értékelt Darko Radulovic vezetőedző. – Nyilvánvaló, hogy fizikailag és mentálisan kimerültek voltunk a szerdai vereség után, ez nagyban befolyásolta, hogy milyen energiával játszottunk. Másrészt a bajnokság egyik legjobban védekező csapata ellen léptünk pályára, amely ráadásul jól is dobott, így szinte lehetetlen volt megnyerni ezt a meccset. Próbáltunk védekezésben és támadásban is változtatni meccs közben, olykor működött, viszont lerohanásból szerzett pontokban és lepattanózásban fölénk nőtt az ellenfél, ami a minőségbeli különbségre és a fókusz hiányára vezethető.

A nyíregyháziaknál ezen a mérkőzésen négyen teljesítettek kiemelkedően. Darius Perry 19 pont mellett 7 személyi hibát harcolt ki, Rytis Pipiras 19 pontot és 5 lepattanót jegyzett, Erik Copes 17 pontot és 6 lepattanót ért el, míg a korábban sokszor mellőzött DeMarco Dickerson 18 pontot, 5 lepattanót és 8 gólpasszt tett a közösbe.

A Blue Sharks szombaton már nagyobb eséllyel lép pályára, hiszen az utolsó előtti Honvédot fogadja. A mérkőzésnek nem sok valós tétje lesz, ám az alsóházi rájátszás előtt lélektani előnyt jelenteni a budapesti rivális legyőzése.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában