Labdarúgás, vármegyei I. osztály

2023.03.23. 13:04

Szomszédvári rangadók a hétvége programjában

Parázs kis mérkőzésnek ígérkezik a Mátészalka nyírmeggyesi és a Nyírbátor kállósemjéni vendégjátéka.

A Csenger (pirosban) Vásárosnaményba látogat, míg a Balkány a Tarpát fogadja

Fotó: Sipeki Péter

Két szomszédvári rangadót is rendeznek a vármegyei első osztályú labdarúgó-bajnokság soron következő, huszonegyedik fordulójában. Szombaton a Mátészalka a mindössze hat és fél kilométerre lévő Nyírmeggyesre látogat, s habár a vendég egylet az összecsapás esélyese, nagy hiba lenne leírni a hazai pályán szereplő Meggyest, amely tavasszal egy vereség mellett, egy döntetlennel és két győzelemmel bír.

Győzelmi kényszerben a Semjén

Vasárnap a listavezető Kállósemjén a Nyírbátort fogadja,  a vendég mesterre, Erdei Zoltánra és csapatára egy kissé hosszabb, körülbelül tizenöt kilométeres buszozás vár, ellenben az éllovas már jó előre leszögezte, hogy számára, csak a három pont megszerzése az elfogadható, ami nem is meglepő, mivel hatalmas a csata a tabella első helyéért, egy esetleges pontvesztés pedig akár azt is eredményezheti, hogy hétfőtől már csak másodikként tekinthetünk a nagyközség csapatára. 

Na, de kanyarodjunk vissza a hétvége első napjára, amely a szalkai derbi mellett még két meccset tartogat. A Vásárosnamény–Csenger találkozón két az elmúlt játékkörben egyaránt vereséget szenvedő gárda fut össze azzal a reménnyel, hogy egymás kárára megfordíthassák a szerencséjüket. Eközben a Szpari II. első tavaszi idegenbeli diadalát szeretné begyűjteni Mándokon, amire minden esélye meg is lehet. 

Habár nem szomszédvári, de az élmezőny szempontjából fontos összecsapásnak ígérkezik vasárnap az Újfehértó és a Kemecse egymásnak feszülése. Piskóti Zsolt fiai fantasztikus formát mutatnak, hiszen eddig valamennyi tavaszi mérkőzésüket megnyerték, pontszámban beérve a Kállósemjént, így átmeneti otthonukban Tégláson, egy esetleges győzelemmel ismét tehetnek egy nagy lépést a tabella teteje felé.

Javítana a Balkány

A Balkány a Tarpa ellenében szakítaná meg negatív szériáját, ám a lendületes futballt játszó vendég egyesület a három pont megszerzésének reményében utazik a találkozó helyszínéül szolgáló Szakolyba. Végül, de nem utolsósorban pedig az Ibrány–Nagyecsed találkozóról is illendő említést tenni, ahol mindkét vezetőedző nehéz mérkőzést vár, pláne azok után, hogy egy héttel ezelőtt mindkét csapat győzött, ezáltal pedig itt is borítékolható a parázs hangulat.

Labdarúgás: Nyír-Wetland vármegyei I. osztály, 21. forduló, edzői várakozások (kezdés: 15, ifi 13).
Szombat
Vásárosnamény (14.)–Csenger (8.)
Bardi Gábor, a Vásárosnamény vezetőedzője: – A hétvégén csakis a győzelem lehet elfogadható számunkra.
Barcsay István, a Csenger vezetőedzője: – Szeretnénk feledtetni a hétvégi fiaskót, ezért a fiúk mindent meg fognak annak érdekében tenni, hogy pontot vagy pontokat szerezzünk. 

Mándok (12.)–Nyíregyháza Spartacus II. (4.)
Dancs Attila, a Mándok technikai-vezetője: – Létszámban lassan kiegyenesedünk. Hazai pályán mindent megteszünk majd a jó eredmény elérése érdekében. 
Kemény Kristóf, a Nyíregyháza Spartacus II. vezetőedzője: – Intenzív időszak vár ránk, szombat-kedd-szombat ritmusban jönnek a meccsek és mivel nem vagyunk sokan, sakkoznunk kell. Itt az alkalom, hogy a következő időszakban újabb fiatalokat nézzünk meg, illetve azok a játékosok is bizonyíthatnak, akik sérülésből épültek fel, vagy eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak. Érdeklődve várom, ki, hogyan reagál erre a helyzetre, kik lesznek, akik megragadjak az alkalmat, hogy megmutassák magukat. Nem lehet más a célunk, mint, hogy az első tavaszi idegenbeli győzelmünkért utazzunk Mándokra. 

Nyírmeggyes (15.)–Mátészalka (3.)
Kovács László, a Nyírmeggyes vezetőedzője: – Azt gondolom, nem kell részletezni mit jelent ez a mérkőzés a két csapat számára. Hétköznap beleraktuk a munkát az edzésekbe, így a hétvégén a pálya mellett, az első sorból szeretném élvezni a meccset. Remélem a srácok ehhez megfelelő produkcióval rukkolnak majd elő.
Kiss Tamás, a Mátészalka vezetőedzője: – Szomszédvári rangadóra érkezünk, amely mindkét csapat számára nagyon fontos. Éppen ezért minden játékosomtól maximális fegyelmet és koncentrációt várok el, ebben az esetben pedig ismét sikeresek lehetünk. 

Vasárnap
Újfehértó (2.)–Kemecse (5.)
Piskóti Zsolt, az Újfehértó vezetőedzője: – Az elmúlt bajnokin már tetszett az a munka, amit a fiúk beletettek a mérkőzésbe. Ott kellene folytatnunk, ahol a második félidőben abbahagytuk. Biztos vagyok benne, hogy a kilátogató szurkolók jó meccset fognak látni, mivel a Kemecse igazi futballt játszó csapat, amely nem csak a védekezésre figyel.
Resán Attila, a Kemecse vezetőedzője: – Remélem, hogy a napsütés segítségével az eddigieknél is jobb hangulatba kerülhetünk. Éles meccsre számítok, az Újfehértó–Kemecse párharc sohasem egy lefutott összecsapás.

Kállósemjén (1.)–Nyírbátor (10.)
Vologyimir Ovszijenko, a Kállósemjén játékos-edzője: – Szomszédvári rangadó következik, amelyre teljes elszántsággal készülünk. Az őszi meccs nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, ezért nem is kérdés, hogy hazai pályán csakis a három pont megszerzése az elfogadható. 
Erdei Zoltán, a Nyírbátor játékos-edzője: – Úgy gondolom, hogy a hétvégén nincs vesztenivalónk. Saját magunkért tudunk majd futballozni egy nagyon jó állománnyal rendelkező csapat otthonában. 

Balkány (11.)–Tarpa (7.)
Mirgai László, a Balkány vezetőedzője: – A héten átbeszéltük a Nagyecsed elleni lélektelen játék okait. Reméljük, hogy ebből mindenki tanult. A Tarpa ellen nem mi vagyunk az esélyesek, de bízom abban, hogy a hozzáállás jobb lesz, mint az előző héten és akkor egy jó meccset játszhatunk. 
Bubis Iván, a Tarpa vezetőedzője: – Nem lesz ez egy egyszerű kirándulás, mivel a balkányi csapat a legutóbbi meccsein vereséget szenvedett, ezért úgy gondolom, „hazai” pályán szeretnének javítani. Mi önmagunkra koncentrálunk, igyekszünk azt a formát mutatni, ami eddig jellemez minket tavasszal. 

Ibrány (13.)–Nagyecsed (9.)
Kató István, az Ibrány vezetőedzője: – Az első „hazai” mérkőzésünket elrontottuk, de ez már a múlt, amellyel nem szabad foglalkoznunk. A hétvégén nagyon küzdelmes és nehéz találkozóra számítok, de szeretnénk helyt állni és örömet szerezni a szurkolóinknak.
Kósa József, a Nagyecsed vezetőedzője: – A hazaiak helyezése nem téveszthet meg minket. Biztos vagyok benne, hogy mindent el fognak követni a siker érdekében, de ez plusz motivációt kell, hogy adjon a csapatom számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában