Kosárlabda

2023.03.31. 14:39

Utoljára tesztelhetnek a Cápák

A férfi kosárlabda NB I./A-ban szereplő Hübner Nyíregyháza BS még egy tétmeccsen készülhet fel a szezon legfontosabb szakaszára.

Fazekas Csaba (jobbra) a korábbi csapata ellen játszhat

Fotó: Dodó Ferenc

Szombaton véget ér a Hübner Nyíregyháza BS sok bosszúságokkal teli alapszakasza. Hetekkel ezelőtt eldőlt, hogy a Blue Sharks az utolsó helyről várja majd az alsóházi rájátszást, amelyen a kiesés elkerülése lesz a cél. A múlt heti, kaposvári mérkőzés és a következő, Sopron ellen összecsapás így a kísérletezésé, ennek jegyében Darko Radulovic vezetőedző már Somogyban is lehetőséget adott a legtöbb játékosnak és szokatlan összeállítású ötösöket állított ki a pályára.

– Ezen a mérkőzésen a lehető legtöbb játékost játszatni szeretném, és ki akarunk próbálni olyan elemeket, amikre szükségünk lehet az utolsó tíz mérkőzésen – fogalmazott a tréner. – Azt szeretném látni a csapattól, hogy keményen és nagy önbizalommal kosárlabdázik.

A Cápák kezdő centere, Erik Copes múlt héten a lábat fájlalta, emiatt a második félidőben már nem is lépett pályára. Az edző szerint az amerikai magasember egyre jobb állapotban van, de péntek délelőtt még nem tudta, mennyit játszhat.

A soproniak már biztosan rájátszásrésztvevők, ám nem mindegy, milyen helyen végeznek és kivel küzdenek a negyeddöntőben. Jelenleg az ötödik helyen állnak és ott is maradnak, ha győznek Nyíregyházán. Vereség esetén többcsapatos körbeverés alakulhat ki, amivel legalább egy, legfeljebb két helyet hátrébb csúsznak.

A találkozót szombat 18 órakor rendezik a Continental Arénában. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában