Asztalitenisz, NAC Nyíregyháza

2023.03.21. 10:51

Vereségekkel zárták az alapszakaszt

A NAC Nyíregyháza az alsó ágon folytatja a küzdelmeket májusban.

A NAC Nyíregyháza csapata, balról: Fülöp Szilvia, Tarsoly Zsófia, Adamik Csenge, Laskai Írisz, Pad Franciska

Forrás: szakosztály

Több mint három hónap szünet után az elmúlt hétvégén folytatódtak a küzdelmek a női Extraligában, az élvonal csapatai Budapesten, a Marczibányi téri Ormai-csarnokban találkoztak, hogy szombaton és vasárnap lejátsszák a bajnokság alapszakaszának utolsó mérkőzéseit. A tömbösített játéknapokon állt ismét asztalhoz a NAC Nyíregyháza is, Dorogi János csapata három mérkőzést játszott. A mieinkre szombaton a Kiskunmajsa ellen kezdtek és szenvedtek vereséget, a csapat egyetlen győzelmét Tarsoly Zsófia aratta.
– Ezen a találkozón, a délutáni találkozót szem előtt tartva, első számú játékosunk, Laskai Írisz csak párosban játszott. Szerettük volna megnehezíteni az Európa-bajnoki bronzérmes Perger Szandrával felálló ellenfelünk dolgát, sajnos nem sikerült – mondta Dorogi János, a NAC Nyíregyháza edzője.
Szintén ezen a napon álltak asztalhoz a Nagykanizsa ellen, Laskai Írisz és Adamik Csenge győzött, de a zalaiak sikerével ért véget a találkozó. 
– A Nagykanizsa két szerb játékossal a soraiban feledtette őszi gyengébb szereplését, így nem meglepetés mostani szereplésük, ezen a hétvégén a Statisztikával és a Békéssel is döntetlenre végeztek.
Vasárnap az Európa-kupa döntőjébe jutott, a magyar válogatottak egész sorát felvonultató Budaörs következett és az esélyeknek megfelelően simán győztek a Pest-megyeiek. A mieinknek csak villanásai voltak, a többszörös Európa-bajnok Póta Georgina ellen Pad Franciska, míg Dari Helga ellen Adamik Csenge nyert szettet.
A nyíregyházi csapat mellett Tölgyes Dorottya is érdekelt volt a hétvégi küzdelmekben. A nyírbátori játékos a Kecskemét csapatát erősítette és az Ajka elleni sikerből kettő győzelemmel vette ki részét. A Budaörstől a NAC Nyíregyházához hasonlóan szintén kikaptak, a hírös városiak két győzelméből egyet Dorottya szerzett.
A folytatásban a mezőny kettéválik, az első hét helyezett köztük a Kecskemét a felsőházban, nyolcadiktól tizennegyedik helyig végzett csapatok pedig az alsóházban folytatják a küzdelmeket. Utóbbiban lesz érdekelt a NAC Nyíregyháza és májusban két hétvégén további hat mérkőzés vár rájuk.
Addig sem unatkoznak azonban a lányok, hétvégén rendezik a felnőtt magyar bajnokságot, amelyen Laskai Írisz és Adamik Csenge is ütőt ragad egyéniben, párosban és vegyes párosban is. Tölgyes Dorottya apróbb sérülést szenvedett a csapatbajnokin, így indulása még kérdéses. 

Női Extraliga
Kiskunmajsa-NAC Nyíregyháza 6:1
Győzött: Tarsoly Zsófia.
Nagykanizsa-NAC Nyíregyháza 6:2
Gy.: Laskai, Adamik.
Budaörs-NAC Nyíregyháza 7:0
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában