Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2023.04.01. 18:55

Meglepő, kiütéses vereséget szenvedett a Kisvárda

Bouti Fruzsináék ezúttal nem bírtak a balatonboglári fiatalokkal

Fotó: Gazdag Mihály

Annak ellenére, hogy a női élvonal egyik biztos kiesője a NEKA, a Kisvárda Master Good SE nem számíthatott könnyű mérkőzésre szombaton Balatonbogláron. Az akadémista fiatalok mindössze egyetlen győzelemmel várták a találkozót, de hazai pályán egyszer sem adták olcsón a bőrüket, az Érd egy, a Debrecen négy, a Vác kettő, a Fehérvár szintén kettő gólos győzelmet aratott, de a Győr sem gálázott ellenük, a világválogatottal egyenértékű Rába parti alakulat nyolc gólos sikert aratott.

Arra azért senki nem számított, hogy ilyen nehéz lesz. De ne szaladjuk ennyire előre. A találkozóból alig telt el fél perc, amikor Juhász Gréta megszerezte a vezetést volt csapata ellen, a válaszra közel öt percet kellett várni. Ezen idő alatt azonban a kisvárdai támadógépezetnek is meggyűlt a baja a nyitott, a lövőkre agresszíven fellépő boglári fallal. Ahogy az várható volt a NEKA játszotta a szokásos, hosszú, lassú lefolyású támadásait, amelyet türelmesen védekeztek le Siska Pálmáék. A fal mögött pedig Kristina Graovac is jól tette a dolgát. A Kisvárda aztán elöl megtalálta az utat kapuig, két gólos előnyüket tovább növelhették volna, azonban támadásaikba sokszor hibáztak, amelyet a lelkes akadémista fiatalok ki is használtak. Olyannyira, hogy a vezetést is átvették, kétgólos differenciánál Dévényi János azonnal ki is kért első idejét. A rövid pauza azonban nem törte meg a hazaiak lendületét, kihasználva a Kisvárda gólképtelenségét, jelentős előnyre tettek szert. A félidei részeredményt Karnik Szabina bombája alakította, négygólos kisvárdai hátránnyal vonultak pihenőre a felek.

Fordulás után nem változott a játék képe, így alig telt el három perc a második játékrészből, Dévényi János másodszor rendelte magához övéit. A Kisvárda emberelőnyből sem volt képes betalálni, nem volt aki fazont szabjon a csapatnak, ötlettelenül, egysíkúan szőtték támadásaikat. Ezzel szembe a hazaiak egyre felszabadultabban játszottak, olyan helyzeteket is elvállaltak, amelyet az első félidőben nem. Kovalcsik Bianka kínai figura végén talált be, Csíkos Luca pedig gólbemutatót tartott, nem véletlen csapott le rá a Vác. Hat gólos kisvárdai hátránynál Dévényi János elhasználta utolsó időkérési lehetőségét is, próbált rendet tenni a fejekben, nem sok sikerrel. Minden megpróbált a szabolcsi szakvezetés, forgatták csapatukat, hét a hat ellen támadtak, bevetették a sérüléséből felépült Simona Szarkovát is, aki utoljára tavaly októberben lépett pályára tétmérkőzésen, de semmi nem segített. Az egyre hitehagyottabb Kisvárda végül váratlan és csúfos vereséget szenvedett.
K&H női kézilabda liga, 20. forduló
NEKA – Kisvárda Master Good SE 28–17 (14–10)
Balatonboglár, NEKA Csarnok, 150 néző. Vezette: Dáné Rita, Marton Zsófia
NEKA: Zaj – Gém 2, Uhrin 1, Kellermann, Szabó L. 1, Csíkos 4, Horváth P. 2. Csere: Németh K. (kapus), Kocsis B. 3, Varga E. 6/4, Bató 2, Ferenczy D. 4, Juhász K., Kovalcsik B. 2, Faragó L. 1. Vezetőedző: Bohus Beáta.
Kisvárda Master Good SE: Graovac – Akijama 2 (2), Karnik 3, Radojevics 1, Sápi, Juhász G. 4, Mérai 1. Csere: Mátéfi D. (kapus), Siska 3, Trúnková 1, Bouti, Stamenics, Udvardi 1/1, Habánková, Szarková 1, Makkai. Vezetőedző: Dévényi János.
Az eredmény alakulása. 8. perc: 3–2. 13. p.: 3–5. 20.p.: 7–7. 24.p.: 10–7. 30.p.: 14–9. 34.p.: 16–12. 42.p.: 19–14. 49.p.: 24–14. 54.p.: 24–16. 57.p.: 25–17.
Kiállítások: 6, illetve 8 perc Hétméteresek: 4/4, illetve 3/3

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában