labdarúgás, NB III.

2023.04.25. 11:47

Rendet kellett tenni a srácok fejében

A Kisvárda II. és a Sényő is hazai pályán szerepel az NB III. hétközi fordulójában.

Szőr Levente (labdával) ezúttal is fontos láncszeme lehet a Kisvárdának

Fotó: kisvardafc.hu

A paprikás hangulatú BKV Előre elleni sikert követően a tabella hetedik helyéről várja a folytatást az NB III.-as pontvadászat harmincnegyedik fordulójában a Kisvárda II. Gerliczki Máté fiainak nem lesz könnyű dolga, hiszen az utolsó helyezett Jászberényt fogadják, s mint tudjuk, általában a kötelező győzelmek a legnehezebbek. A rétközi egylet immáron tíz mérkőzés óta veretlen.

Csapatként kell gondolkozni 

– Visszakanyarodva a BKV Előre elleni mérkőzésre, letisztáztuk a játékosainkkal ezt a kis megzavarodottságot – kezdte felvezetését megkeresésünkre Gerliczki Máté vezetőedző. – Fiatal játékosokról van szó, akik nehezen tudják kezelni a sikertelenséget, de nehezen tudják kezelni a sikereket is, éppen ezért meg kell tanulniuk, hogy miként kell feldolgozni azt, amikor fut a szekér. Semmiféleképpen sem szabad azt hagynunk, hogy az egyének saját magukat helyezzék a csapat elé. Rendet kellett tenni a srácok fejében. Úgy gondolom, hogy az elmúlt két napban ezt sikerült megoldanunk és szerdán újra a nagybetűs csapat kerül majd előtérbe. Úgy kell belevetnünk magunkat a küzdelembe, hogy a közös célért küzdve, az ellenfél a tabellán elfoglalt helyezésével nem foglalkozva lépjünk pályára és csak arra koncentráljunk, hogy tovább nyújtsuk a jó sorozatunkat.

Pozitívan zárnák a szezont

Vármegyénk másik harmadosztályú csapata a Sényő-Carnifex FC a Békéscsaba II. elleni meglepő fiaskót követően egy ugyancsak a kiesőzónában tanyázó klubot, a Füzesgyarmatot fogadja. A nyírségi alakulat a nyolcadik helyről várja az összecsapást.

– Nehéz mérkőzésre számítunk, hiszen a vendég csapat stílusa az abszolút nem fekszik nekünk – mondta el kérdésünkre Imrő László a sényői edzőpáros tagja, aki Fiumei Viktorral közösen irányítja a csapat munkáját. – Van még hátra öt mérkőzés, melyeken gyűjtögetnünk kell a pontokat, hiszen a nem várt vasárnapi vereségünk ellenére nem szeretnénk elrontani az eddigi szép tavaszunkat, éppen ezért mindent megteszünk azért, hogy pozitívan zárjuk a szezonunkat. Aludva egyet-kettőt a Békéscsaba elleni meccsre, lezártnak tekintjük az ott történteket, az egy olyan nap volt, nem akadunk fenn ezen, előre tekintünk. 

Labdarúgás: NB III., Keleti csoport, 34. forduló
Kisvárda II.–Jászberény, Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Újhelyi (Elek, Tóth).
Sényő-Carnifex FC–Füzesgyarmati SK, Sényő, Sényő-Carnifex FC Sporttelep, v.: Leél-Őssy (Kulcsár, Vargha).
További mérkőzések: Vasas II.–DVTK II. (13.), DVSC II.–Tiszafüred, Eger–BVSC-Zugló, Pénzügyőr–DEAC, Tiszaújváros–Körösladány, Hatvan–BKV Előre, Békéscsaba II.–Karcag, Hajdúszoboszló–Putnok (17.).
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában