Szpari

2023.04.02. 10:19

Tévés meccsen kezdene zárkózásba a Spartacus

A labdarúgó NB II.-ben szereplő Nyíregyháza Spartacus rövid szünet és edzőváltás után a bajnokaspiráns MTK vendégeként javítana.

Gresó Mátyásék ősszel 2–0-ra legyőzték az MTK-t

Fotó: Dodó Ferenc-archív

A Nyíregyháza Spartacusnál mozgalmasan telt a mögöttünk hagyott válogatottszünet. Mint ismert, a gyenge tavaszi kezdés után a klub közös megegyezéssel szerződést bontott Visinka Ede vezetőedzővel, a folytatásban Fekete Tivadar sportigazgató készíti fel az együttest. Az új tréner nem is habozott, két és félnapos edzőtáborba utazott a csapattal.

– Napi két edzést végeztünk, délutánonként főleg a taktikán volt a hangsúly, hogy kialakítsuk a stabilitást, mert az elmúlt mérkőzéseken nagyon könnyen kaptunk gólokat – mondta el lapunknak Fekete Tivadar. – Arra törekedtünk, hogy ezen változtassunk, sokkal nagyobb taktikai fegyelemre van szükség. Azt akarom, hogy igenis felkészüljünk azokra a helyzetekre, amikre fel lehet. A minitábor másik célja az volt, hogy minél magasabb szintre emeljük a csapatszellemet. Mindenkinek át kell éreznie, milyen helyzetben van a klub. A főszereplők továbbra is a játékosok, mi minden támogatást megadunk, de a pályán nekik kell teljesíteniük.

A Szparinak gyorsan kell javítania, hiszen jelenleg a 16., osztályozós pozícióban áll. A piros-kékeket közvetlenül megelőző Siófok négy pontra van, a biztos kiesést érő 19. helyen tanyázó Dorog viszont csak háromra.

A nyíregyháziak ugyanakkor nehéz feladattal térnek vissza a szünetről, hiszen a bajnoki címre esélyes MTK vendégeként lépnek pályára hétfő este.

– Mindegyik mérkőzésnek megvan a maga nehézsége, függetlenül attól, hogy egy csapat a feljutásért, vagy a bennmaradásért küzd – reagált a sportvezető a felvezetésre. – Tudom azt, hogy a két gárda hol helyezkedik el a tabellán, de nem számít, hogy most a feljutásért harcoló MTK-val játszunk, mert nekünk minden mérkőzésből ki kell hozni a maximumot. El kell kezdeni gyűjteni a pontokat! Bízom benne, a játékosokat inkább feldobja, hogy a bajnokság egyik élcsapatával játszunk.

A találkozó hétfő 20 órakor kezdődik, az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában