Kosárlabda, NB I./A, Hübner Nyíregyháza BS

2023.05.22. 12:11

A könnyű kosarak döntöttek

Na, meg a játékvezetők. Furcsa ítéletekből ezúttal sem volt hiány.

Darius Perry (0) ezúttal is jól játszott

Fotó: Budapest Honvéd

Mint ismert, a kiesésről döntött a férfi kosárlabda NB I./A alsóházi rájátszásának kilencedik fordulója, melynek során a Hübner Nyíregyháza BS a Budapest Honvédhoz látogatott. A hazai egylet az első három negyedben uralta a mérkőzést, volt, hogy tizenkilenc ponttal vezetett, ellenben a nyírségi gárda nem adta fel, így a záró játékrészben Copes és Perry vezérletével két pontra zárkózott. Az utolsó percekben megkérdőjelezhető bírói ítéletek születtek, a Cápák kikaptak, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül elbúcsúztak az élvonaltól.

Sportszerűtlent fújtak

– A végén történtekkel szeretném kezdeni: a meccs előtt egyértelmű üzenetet küldtem, hogy a játékosoknak kell eldöntenie a küzdelmet a pályán, de úgy tűnik, a játékvezetők döntöttek helyettük – vélekedett a lefújást követően Darko Radulovic a Nyíregyháza vezetőedzője. – Senki sem mondja, hogy nem volt fault az utolsó támadásnál, de csak egy egyszerű szabálytalanság volt, nem sportszerűtlen, aminek köszönhetően már nem maradt esélyünk. De ha visszatérek a meccshez, a Honvéd az idő nagy részében vezetett, de aztán sikerült visszaküzdenünk magunkat. Tanoh teljesítménye meglepett minket, mivel az ezt megelőző meccseken sokat hibázott, de ezúttal sok fontos pontot szerzett. Összességében 40 százalék körül dobták a hármasokat, de nem ez volt az, ami végül „megölt” minket, hanem a könnyű kosarak. A Honvédnak nem ez az erőssége, a festékből most mégis jól teljesítettek, ezt pedig nem reagáltuk le jól. Nincs semmilyen személyes problémám a Honvéddal, egyszerűen az a gond, hogy a játékvezetők nem adták meg az esélyt. Ez nem számonkérés, csak annyit szerettem volna, hogy az utolsó támadásnál is igazságos döntést hozzanak.

A Nyíregyháza az utolsó fordulóban az Oroszlányt fogadja, a mérkőzést szerdán 18 órától a Continental Arénában játsszák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában