Labdarúgás, NB II. osztályozó, Nyíregyháza Spartacus FC

2023.05.28. 19:45

Döntetlennel kezdett a Szpari az osztályozón

Ziccerekből nem volt hiány, mégsem sikerült gólt lőnie a csapatoknak.

A helyzetek, kapufák ellenére gól nélküli döntetlen született

Fotó: Nyíregyháza Spartacus FC

Mint ismert, a Nyíregyháza Spartacus FC a labdarúgó másodosztály 2022-2023-as idényét a tizennyolcadik helyen zárta, így az NB II.-ben maradásért osztályozóra kényszerül. Ellenfele az NB III. Nyugati csoportjának bajnoka a Practical VLS Veszprém. A párharc első mérkőzését Ajkán játszották.

Nagy elánnal kezdtek a hazaiak, látszott a fiatalokon, hogy nem ijednek meg a feladattól, bár az első helyzet a Szpari előtt adódott, miután Nagy Barnabás remekbe szabott beadását Novák Csanád fejelte kapu mellé. A válaszra sem kellett sokáig várni, alig két perccel később Hegedűs Lajos ütött ki nem túl szerencsésen egy labdát, ám Bartusz Dániel öt méterről nem tudott a hálóba lőni. Nagyon úgy tűnt, hogy a felek készen állnak arra, hogy akár már az első meccsen eldöntsék a továbbjutás sorsát, ezt igazolva az első negyed óra végén ismét a Királynék városának csapata veszélyeztetett, Zachán Péter jó huszonöt méterről lőtt hatalmas kapufát, s habár Molnár Balázs a kipattanót bebombázta, a játékvezető leshelyzet miatt érvénytelenítette a gólt. Öt percre rá máris a szabolcsi egylet előtt adódott lehetőség, Pekár László tekert középre, Novák fejesét azonban Héninger Bendegúz hihetetlen bravúrral hárította. A játékrész végén átvette az irányítást a Szpari, előbb Novák, majd Gresó Mátyás, végül pedig Farkas Bendegúz került helyzetbe, mindezek ellenére nem született gól az első negyvenöt percben, így döntetlen eredménnyel vonulhattak pihenőre a csapatok.

A fordulást követően ott folytatta a Nyíregyháza, ahol a nagyszünet előtt abbahagyta, Pekár sarokrúgását Gengeliczki Gergő fejelte kapura, Héninger azonban ezt a labdát is kitolta a léc alól. Az 53. percben sajnos kényszerűségből Novákot le kellett cserélni, helyére a pimaszul fiatal, mindössze tizenhét esztendős Oláh Benjámin érkezett. A második játékrészben azért többet volt a labda a Szparinál, várható volt, hogy a Veszprém nem fogja végig bírni azt az iramot, amit a meccs elejétől próbált diktálni. A félidő derekán Pataki Bence került ziccerbe, ám Héninger eszén ő sem tudott túljárni, a kipattanót pedig Farkas bombázta a felső lécre. Bő tíz perccel a lefújás előtt aztán jött a vendéglátó ajtó-ablak szituációja, Horváth Hunor beadását Major Norbert hat méterről lőtte a lécre. Az utolsó percekben beszorította ellenfelét a nyírségi gárda, ám gól nem esett, így döntetlennel zárult az első összecsapás. A visszavágót június 4-én, Kisvárdán játsszák.

Labdarúgás: osztályozó az NB II.-be jutásért, 1. mérkőzés
Practical VLS Veszprém–Nyíregyháza Spartacus FC 0–0
Ajka, Városi Szabadidő- és Sportcentrum, 2500 néző, v.: Káprály (Baghy, Máyer).
VeszprémHéninger – Krebsz, Balogh, Dobsa, Zachán, Baldauf, Somogyi, Gálfi, Molnár (Horváth, 74.), Major N. (Balázs, 82.), Bartusz (Takács, 56.). Vezetőedző: Pető Tamás.
Nyíregyháza: Hegedüs – Farkas (Csősz, 77.), Baki, Gengeliczki, Nagy, Sigér, Pekár, Gresó (Major M., 77.), Pataki, Szerető (Kovácsréti, 66.), Novák (Oláh, 53.). Vezetőedző: Lengyel Roland.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában