Szpari

2023.05.12. 15:41

„Észnél kell lennünk az egész mérkőzésen”

A Nyíregyháza Spartacus Csákvárra látogat a labdarúgó NB II. 37. fordulójában, vagyis két olyan csapat találkozik, amelyek a bennmaradásért küzdenek.

Novák Csanád (b) a Csákvár ellen növelheti góljai számát

Fotó: Dodó Ferenc-archív

Keleti derbi után újabb fontos mérkőzés vár a Nyíregyháza Spartacusra. Mint ismert, a Szpari gól nélküli első félidő után megszerezte a vezetést és bő fél órán át előnyben futballozott a DVTK ellen. Sajnos nem sikerült megőrizni az eredményt, 1–1-es döntetlen született, ami a bajnok ellen nem rossz eredmény, ám a kiesés elkerüléséért vívott harcban fájdalmas a két pont elvesztése.

– A lefújás pillanatában érezhető volt mindenkin, hogy csalódásként élte meg a döntetlent, mert nagy erőket mozgósítottunk, hogy sikeresek legyünk a rangadón és percek választottak el minket a győzelemtől. Ezt gyorsan félre kellett tennünk, mert a héten már a Csákvár elleni mérkőzésre készültünk – árulta el Fekete Tivadar sportigazgató, aki vezetőedzője is a Spartacusnak.

A DVTK elleni meccs nagy részében a vendégek irányítottak, korábban azonban azt is láttuk, hogy a Szpari rendszerint kezdeményezően futballozik. Vasárnap utóbbira lesz szükség, hiszen a döntetlen nem fér bele ezen a meccsen.

A Nyíregyháza és a Csákvár is 38 ponttal várja a 37. fordulót, a mieink a 17., a hazaiak a 18. pozícióban állnak. A győztesnek esélye lesz arra, hogy elkerülje az osztályozós helyeket, a vesztes szinte biztosan vonal alatt ragad a szezon végén, az iksz pedig valószínűleg egyik gárdának sem elég.

– A Diósgyőr a liga legeredményesebb csapata, nem véletlenül nyerte meg a bajnokságot, minden poszton minimum két minőségi játékosa van – hasonlította össze a sportvezető az előző és a következő találkozót. – Egyértelmű volt, hogy nem tudjuk végig dominálni a mérkőzést, ezért az első félidőben hagytuk, hogy kezdeményezzenek, a másodikban aztán feljebb toltuk a csapatjátékunkat, már az ő térfelükön elkezdtük a védekezést. A változtatás megmutatkozott gólban és további lehetőségekben. A csákvári mérkőzés teljes más lesz, mert mindkét csapat azonos célért küzd, szeretne jövőre is az NB II.-es maradni. A türelem és a lélektan nagyon fontos lesz ezúttal is. Észnél kell lennünk az egész mérkőzésen, hogy elhozzuk a három pontot. 

A csákváriaknak is rendkívül fontos ez a mérkőzés, amit az is mutat, hogy a klub ingyenessé tette a belépést a szurkolóknak.

Labdarúgás: NB II., 37. forduló
Vasárnap, 17.00: Csákvár–Nyíregyháza Spartacus
További mérkőzések: Szeged–Gyirmót, MTK–Kazincbarcika, Szentlőrinc–Pécs, Dorog–Ajka, Budafok–Soroksár, Mosonmagyaróvár–Siófok, Kozármisleny–Haladás, DVTK–ETO FC Győr, Békéscsaba–Tiszakécske.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában