Labdarúgás

2023.05.25. 14:42

Ezüstérmes a második ellen – befejezi az idényt a Kisvárda

A labdarúgó NB I. hatodik helyén álló Kisvárda Master Good az idény meglepetéscsapata vendégeként fejezi be a bajnokságot.

Az elmúlt két fordulóban eredményes Matheus Leoni (elöl) megnehezítheti Nagy Krisztiánék feladatát

Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport-archív

Az előző idény ezüstérmese a jelenlegi másodikkal találkozik. A labdarúgó NB I. utolsó fordulójában rangadó lehetne ez az összecsapás, de a 2021–2022-es bajnokság meglepetéscsapatának, a Kisvárda Master Goodnak már szinte tét nélküli a péntek esti összecsapás, a jelenlegi szezon nagymenője, a Kecskemét ugyanakkor azért küzd, hogy megőrizze a pozícióját.

A KTE három ponttal jobban áll, ha pontot szerez, vagy a DVSC kikap, akkor a képzeletbeli dobogó második fokán marad.

Ebben a helyzetben tehát nem lehetne kérdés, hogy melyik gárda lesz motiváltabb a Széktói Stadionban, a várdaiak persze nem szeretnék ajándékba adni a győzelmet.

– A héten az volt a legfőbb cél, hogy fenntartsuk a koncentrációt – árulta el Milos Kruscsics, a Kisvárda vezetőedzője. – Ez persze nem könnyű az utolsó mérkőzésen, amikor számunkra már nincsen nagyobb tét. A középmezőnyben nincs különösebb jelentősége annak, hogy a hatodik, vagy a hetedik lesz-e a csapat, ettől függetlenül természetesen szeretnénk megtartani a jelenlegi pozíciónkat. Ugyanakkor profik vagyunk, ezért erre a találkozóra is úgy készültünk, mint a korábbiakra. Az előző hetekhez hasonlóan győzelemre törekszünk, szeretnénk szépen befejezni a szezont, hogy jó szájízzel mehessünk a szünetre.

A Kecskemétről már ódákat zengett a magyar sportsajtó (teljes joggal), hiszen újoncként, a szezon előtt sokak által biztos kiesőnek vélt gárdából a bajnokság egyik legjobbja lett. Ehhez tegyük hozzá, hogy Szabó István együttese hármas holtversenyben a legtöbb győzelmet aratta idáig (14) és hatszor kapott ki, ami a legkevesebb az NB I.-es mezőnyben.

– A Kecskemét tabellán elfoglalt második helye mutatja, hogy milyen erős csapatról van szó. Tisztelnünk kell, amit ellenfelünk elért ebben a szezonban, a tisztelet azonban nem jelenti azt, hogy félnénk – tette hozzá a szabolcsiak trénere.

Labdarúgás: NB I., 33. forduló
Kecskemét–Kisvárda Master Good, Kecskemét, péntek, 18.15

További mérkőzések
Péntek: ZTE–Paks (20.30).
Szombat: DVSC–Újpest (20), Puskás Akadémia–Honvéd (20), Vasas–MOL Fehérvár FC (20).
Vasárnap: Mezőkövesd–Ferencváros (17.30).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában