Labdarúgás

2023.05.31. 20:01

Fordulatos meccset és öt gólt hozott a Megyei Kupa-döntő

A Tarpa 3–2-re legyőzte a Csengersimát a labdarúgó Megyei Kupa döntőjében.

Ragyogó napsütés, vármegyénk legimpozánsabb futballstadionja és két, remek szezont teljesítő csapat. Minden adott volt ahhoz, hogy a szerda délután Kisvárdára kilátogató szurkolók jó hangulatú Megyei Kupa-döntőt lássanak.

 

Az MLSZ Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Igazgatósága hetedik alkalommal rendezett finálét a Magyar Kupa vármegyei selejtezőjének aktuális kiírásában legtovább jutó két gárdának. Idén a két évvel ezelőtti döntős, első osztályban szereplő Tarpának és a második vonal Gémtech csoportját magabiztosan megnyerő Csengersimának volt lehetősége, hogy megszerezze a trófeát.

A magasabb szinten edződő gárda jól láthatóan szerette volna hamar eldönteni az összecsapást, két perc alatt két szögletig jutott, de a gólra sem kellett sokat várni: Ivan Romancsuk üresen maradt a tizenhatoson belül és kilőtte a bal alsót (1–0). A tarpaiak házi gólkirálya otthon érezhette magát, hiszen 14 éves korától tavaly nyárig a Kisvárda utánpótlásában nevelkedett. A fiatal támadó igyekezett még emlékezetesebbé tenni a „visszatérést”, ám a 15. percben még nem volt képes erre, Szabó Dávid védte a ziccerét. A Csengersima kapusának nem lehetett könnyű az első huszonöt perce, folyamatosan résen kellett lennie és meg is tett minden tőle telhetőt.

Az első félidő második felére aztán megnyugodtak a simaiak, míg addig csak elvétve jutottak labdához, idővel egyre többet birtokolták azt, Danyilo Zenyikovnak ziccert is kellett hárítania. Noha sokáig jól látható volt a két csapat közötti különbség (csak az volt a kérdés, mikor születik újabb tarpai gól), könnyen megeshetett volna, hogy a felek döntetlennel vonulnak szünetre.

Ami késik, nem múlik... Hat perccel a fordulást követően a simai gólfelelős, Dávid Róbert kapuba fejelte Ilbán Mihály tökéletes átadását (1–1). Szinte azonnal jöhetett volna az újabb tarpai vezető gól, ám Szabó lábbal hárította Moticska Sándor közeli lövését.

A Csengersima megérezte a vérszagot, s noha szerencséje is volt, nem állíthatjuk, hogy érdemtelenül szerezte meg a vezetést: Volkán Roland szabadrúgása Lovincsuk Mikola fejéről a léc alá csúszott, onnan a gólvonal mögé pattant (1–2).

A hátrányba került Tarpa ekkor feljebb kapcsolta a tempót, a mérkőzés elején látotthoz hasonlóan jobban focizott ellenfelénél. A fölényt Romancsuk érvényesítette, aki a hatvanharmadik percben egyenlített, a hetvenedikben pedig Bohdan Kosztik gyönyörű szólója és passza után a harmadik találatát is megszerezte (3–2).

Az utolsó negyedórában már emberhátrányban küzdő Sima elfáradt a hajrára, így már nem volt esélye megmenteni a meccset.

A mérkőzés egészét tekintve a Tarpa megérdemelten nyerte meg a kupát.

 

Labdarúgás: Megyei Kupa, döntő

Tarpa–Csengersima 3–2 (1–0)
Kisvárda, Várkerti Stadion, v.: Veres (Nagy, Ésik).
Tarpa: Zenyikov – Kofel, Zajka, Dolináj (Kosztik, a szünetben), Bodan, Prihoda (Kolesznyik, a szünetben), Romancsuk, Moticska (Kucsinszkij, 77.), Herman (Kobály, 65.), Lovincsuk, Gál. Edző: Bubis Iván.
Csengersima: Szabó D. – Orosz, Volkán (Szabó I., 81.), Horváth, Ilbán (Székely, 86.), Mona, Asztalos, Algács M. (Domokos, 86.), Algács B. (Tóth, 65.), Dávid, Gere. Játékos-edző: Volkán Roland.
Gól: Romancsuk (4., 63., 70.), illetve Dávid (51.), Volkán (59.).
Kiállítva: Mona (77.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában