Futsal NB I.

2023.05.15. 20:17

Győzelemmel harcolta ki a bennmaradást a Nyíregyháza!

Az A'Stúdió Futsal Nyíregyháza 5–2-re legyőzte a Magyar Futsal Akadémiát a futsal NB I. alsóházi rájátszásának 9. fordulójában, ezzel kiharcolta a bennmaradást.

A piros mezes nyíregyháziak jó játékkal húzták be a három pontot

Fotó: Pusztai Sándor

Az A'Stúdió Futsal Nyíregyháza hétfő este azért lépett pályára a Magyar Futsal Akadémia ellen, hogy biztosítsa a bennmaradást. A hazaiak az első pillanattól kezdeményezően játszottak, az ellenfélnek nem engedtek helyzetet, sőt, labdát sem nagyon. A nagy nyomásnak először a nyolcadik percben lett meg az eredménye, majd még az első félidőben növelte is előnyét a Nyíregyháza. A játékrész utolsó percében aztán majdnem elrontott mindent a vendéglátó azzal, hogy kapott egy gólt a semmiből, majd másodpercekkel később még büntetőt is rúghatott az ellenfél, amit szerencsére kihagyott.

A nyíregyháziak a második félidőben sem vettek vissza a tempóból, csak a különbség volt a kérdéses. A triplázó Maneca vezetésével végül 5–2-re győzött a Stúdió és saját erejéből harcolta ki a bennmaradást.

Mint ismert, vármegyénket ebben az idényben két újonccsapat képviselte az NB I.-ben: a Nyírbátori SC még pénteken, a Nyíregyháza hétfőn biztosította élvonalbeli tagságát!

Futsal: NB I., alsóházi rájátszás, 9. forduló
A’Stúdió Futsal Nyíregyháza–Magyar Futsal Akadémia 5–2 (2–1)
Continental Aréna, v.: Czene-Joó, Deme.
Nyíregyháza: Szabolcsi – Ladányi, Varga, Gyügyei, Maneca. Csere: Petró, Hegyes, Kovács R., Kovács G., Urr, Caique, Kovács E., Lakatos, Bagdi. Vezetőedző: Lovas Norbert.
MFA: Boldizsár – Szabó D., Módly M., Bencsik, Tarpai. Csere: Gaylhoffer, Hunyadi, Kovács Á., Módly D., Steiner, Bokor, Pereszlényi, Szabó B., Lőrincz. Vezetőedző: Tóth Szabolcs.
Gól: Kovács G. (8.), Maneca (19., 24., 40.), Lakatos (33.), illetve Tarpai (20., 35.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában