Kosárlabda, NYKS

2023.05.23. 09:28

Házigazdához méltó módon szerepeltek

A Nyíregyházi Kosársuli remekül játszott a hazai rendezésű B-döntőn.

Támadásban az NYKS

Fotó: Sipeki Péter

Farkasinszki Gyuláné, a Nyíregyházi Kosársuli szakmai vezetője a leány juniorbajnokság B-döntője előtt elmondta lapunknak, hogy az egyesület juniorcsapata megérdemli, hogy saját rendezésű tornán búcsúztassa az utánpótlásban töltött éveket. A klub ezért vállalta el, hogy a Szent Imre-középiskolában otthont ad a 9-16. helyért rendezett végjátéknak.

Győzelemmel kezdtek a hazaiak

A nyíregyháziak házigazdához méltó módon kezdtek múlt pénteken, végig vezetve, magabiztosan győzték le a Darazsak Sportiskola/B együttesét. Az NYKS másnap is közel járt a bravúrhoz, ám szoros végjátékban alulmaradt az UNI Győr NKA-val szemben, így vasárnap a döntő bronzmeccsén azért küzdhetett, hogy megszerezze az összesített 11. helyet.

A BEAC-Újbuda KA/B elleni találkozó hosszabbításba torkollott, ahol az addig is remeklő Dobó Lilla a nyíregyházi csapat élére állt, a ráadás 12 hazai pontjából tizenegyet ő szerzett, az utolsó percben több kulcsfontosságú büntetőt is értékesített, amivel győzelemre vezette övéit (78–77).

– Kiélezett mérkőzésen, a sok hiba ellenére a csapat egysége, küzdeni akarása hozta meg a győzelmet – nyilatkozott az utolsó meccs után Farkasinszki Gyuláné. – Köszönjük a szülőknek és az ifjú kosárpalántáknak a fergeteges buzdítást, erőt adott a csapatnak!

A már említett Dobó Lilla fantasztikusan teljesített a vasárnapi mérkőzésen. A Kosársuli válogatott kosárlabdázója végig a pályán volt, 34 pontot és 18 lepattanót szerzett, kiosztott 10 gólpasszt, 17-szer faultolták, volt még 4 szerzett labdája (miközben csak egyet adott el) és 2 blokkja is, összesen 74 VAL-t (a statisztikai mutatókat összegző érték) jegyzett. A torna három meccsén 53.33 VAL-t átlagolt, amivel ő lett a B-döntő legértékesebb játékosa.

Bronzéremmel zártak

– A mérkőzést nagyon jól kezdtük, aztán „beleuntunk” a tíz pontos előnyünkbe és az ellenfél átvette a vezetést, ezért az egész második félidőben rohantunk az eredmény után – értékelt az MVP. – A negyedik negyedben megvolt az esélyünk, hogy megnyerjük a meccset. Ez kimaradt, így a hosszabbításban kellett a csapatnak minden erejét összeszedni. Egységben sikerült megnyerni a mérkőzést.

Kosárlabda: leány junior, B-döntő

NYKS–Darazsak Sportiskola/B 65–47 (22–12, 13–10, 18–10, 12–15)
NYKS: Dobó 25, Arad 9/3, Pálóczi 5, Bácskai 3, Karsai 21. Csere: Simon 2, Balajthi, Csomós, Battyányi.

UNI Győr NKA–NYKS 66–63 (13–12, 23–20, 15–19, 15–12)
NYKS: Dobó 25/3, Pálóczi 3/3, Arad 7/3, Bácskai 9, Karsai 19. Csere: Balajthi, Simon.

BEAC-Újbuda KA/B–NYKS 77–78 (15–19, 13–12, 23–16, 15–19, 11–12) – hosszabbítás után
NYKS: Dobó 34/3, Arad 8/3, Simon, Bácskai 6, Karsai 22. Csere: Pálóczi 4, Balajthi 4, Battyányi.
A torna végeredménye: 1. Atomerőmű-KSC Szekszárd, 2. UNI Győr NKA, 3. Nyíregyházi Kosársuli, 4. BEAC-Újbuda KA/B, 5. Zalagerszegi KTE, 6. PVSK NKA/A, 7. Darazsak Sportiskola/B, 8. DVTK Akadémia/B

A torna legértékesebb játékosa (MVP): Dobó Lilla (Nyíregyházi Kosársuli).

Az MKOSZ különdíját kapta: Bíró Csenge (Soproni Darazsak/B), Deli Boglárka (DVTK Akadémia/B), Óházy Julianna (Zalaegerszegi KTE), Séra Zsófia (PVSK NKA/A), Nagy Viktória (BEAC Újbuda/B), Arad Eszter (Nyíregyházi Kosársuli), Küllős Kata (UNI Győr NKA), Nyári Döniz (Atomerőmű KSC Szekszárd).

A rendező Nyíregyházi Kosársuli különdíját kapta: Virág Sára (DVTK Akadémia/B), Bagoly Liliána (Darazsak Sportakadémia/B), Séra Zsófia (PVSK NKA/A), Ács Alexandra (Zalaegerszegi KTE), Szűcs Linett (BEAC Újbuda/B), Karsai Zsóka (Nyíregyházi Kosársuli), Sághi Kata (UNI Győr NKA), Szűcs Gréta (Atomerőmű KSC Szekszárd).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában