Világbajnokság

2023.05.24. 13:57

Korábban rendezik az idei jet-ski Eb hazai futamát

Idén is felnőtt Európa-bajnoki és junior világbajnoki jet-ski futamot rendez Magyarország, de a korábbi évektől eltérően már a nyár elején sor kerül a rangos eseményre.

Forrás: Illusztráció / shutterstock

A hazai szövetség tájékoztatása szerint ismét Nyíregyháza-Levelek ad otthont a világversenyeknek, de ezúttal nem szeptemberben, hanem június 22. és 25. között rendezik a futamot.
A sorozat Magyarország után a litvániai Kupiskisban zárul, és a két állomás eredményei alapján avatnak majd bajnokokat. A junior világbajnokság viszont egyfutamos lesz. 
"Tavaly is elismerően nyilatkoztak a nemzetközi szövetség (UIM) képviselői, egyöntetű véleményük az volt, hogy a magyar szervezők maradandót alkottak a vízen és a szárazföldön egyaránt. Nem véletlen, hogy idén is megkaptuk a rendezési jogot" - mondta Czeller Béla, a Magyar Jet-Ski Szövetség elnöke.
A magyar csapat tavaly egy arany-, két ezüst- és egy bronzéremmel zárta a kontinensviadalt, míg a világbajnokságon egy-egy arany-, és bronzérmet nyert.

Forrás: MTI
 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában