Labdarúgó NB I.

2023.05.14. 17:30

Megszakadt a rossz sorozat és bennmaradt a Kisvárda!

A labdarúgó NB I.-ben szereplő Kisvárda Master Good 2–0-ra legyőzte az Újpestet, ezzel megszakította tíz bajnoki óta tartó nyeretlenségi sorozatát, valamint biztosította a bennmaradását.

Matheus Leoni és Mario Ilievszki egy-egy találatával győzött a Kisvárda

Fotó: Kovács Péter/Nemzeti Sport

Nem sokat kellett azon gondolkodni, mi legyen a Kisvárda–Újpest mérkőzést felvezető cikkek, televíziós riportok fő sztorija: a márciusig még a lilákat irányító Milos Kruscsics a szabolcsiak kispadján először meccselt korábbi csapata ellen.

Szakmai szempontból az volt a fő kérdés, hogy a Várda képes-e megszakítani tíz bajnokiból és összesen tizenegy meccsből álló nyeretlenségi sorozatát. A rétközi együttes február 17-én győzött legutóbb, akkor épp az Újpestet fektette két vállra. A Várkerti Vitézek tudták, mindenképpen győzni kellene vasárnap, hogy az utolsó két fordulóban ne kelljen a kiesés elől menekülni, ezért az utolsó edzésen meglátogatták kedvenceiket, hogy támogatásukról biztosítsák őket és erőt adjanak.

A kezdésre nem is lehetett panasz, az ötödik percben tetszetős akció végén Rafal Makowski lőtt mellé távolról. Inkább a hazaiak kezdeményeztek, és ha nem is záporoztak a helyzetek, látszott, hogy a vendéggárdánál vannak koncentrációs problémák, amiből bármikor kialakulhat veszélyes szituáció. Ilyen volt a 18. percben, amikor Djordje Nikolics majdnem összehozott egy öngólt. A hazaadott labda átgurult a kapus lába alatt, ám fél méterrel a gólvonal előtt még éppen elérte azt és tisztázott.

Nem sokkal később már valóban mérkőzést befolyásoló hibát vétett az egyik újpesti, Jorgosz Andzulasz ugyanis másodszor szabálytalankodott sárga lapot érően, vagyis kiállította őt Erdős József játékvezető.

Az emberelőny azonban csak annyit változtatott a játék képén, hogy a fővárosiak védekezésre rendezkedtek be és az első félidő hátralévő részében semmilyen helyzetet nem engedtek ellenfelüknek. A másik oldalon viszont volt veszélyes szituáció, Bohdan Melnik kezére pattant a labda a hazai tizenhatos szélén, de a játékvezető nem avatkozott közbe, mert a játékszer előbb a kisvárdai játékos testét érintette.

A második félidő eleje nem a kisvárdai játék változása miatt, sokkal inkább Csoboth Kevin beállásával élénkült, mert a fiatal válogatott futballista gyorsaságával esélyt adott az Újpestnek a sikeres kontrákra. Nem várt sokáig Kruscsics sem, friss, támadó szellemű játékosokat küldött a pályára. A három csere után a 63. percben kétszer is veszélyes pillanatokat éltek át a vendégek, amiket még megúsztak, a hirtelen megnövekedett nyomást azonban nem bírták sokáig. A Kisvárda tizenkét perc leforgása alatt két góllal eldöntötte a meccset, a találatokban olyan játékosok játszottak főszerepet (Driton Camaj, Matheus Leoni, Mario Ilievszki), akik csereként álltak be.

Kruscsics a mérkőzés előtt elmondta, hogy nem revansot akar venni az Újpesten, csupán a győzelemre törekszik. Akárhogy is van, bizonyára nagy elégtétel számára, hogy sikerült behúzni a korábbi csapata elleni meccset. Ennél is fontosabb, hogy tíz bajnoki után újra nyert a Kisvárda, és ami a lényeg: biztossá vált a bennmaradás!

Labdarúgás: NB I., 31. forduló
Kisvárda Master Good–Újpest 2–0 (0–0)
Várkerti Stadion, v.: Erdős (Szalai, Horváth).
Kisvárda: Petkovics – Hej (Camaj, 60.), Széles, Jovicic, Alic (Leoni, 55.) – Karabeljov, Lucas (Ötvös, 84.) – Melnik, Makowski, Szpaszics (Ilievszki, 55.) – Mesanovic. Vezetőedző: Milos Szpaszics. 
Újpest: Nikolics – Pauljevics, Andzulasz, Hall, Antonov (Kastrati, 66.) – Onovo, Boumal, Szabó (Jevtoszki, 66.) – Mucsányi (Csoboth, a szünetben), Gouré (Ambrose, 66.), Varga (Diaby, 22.). Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Gól: Leoni (67.), Ilievszki (79.).
Kiállítva: Andzulasz (20.).
Percek, események
20. perc: Andzulasz a korábbi taktikai szabálytalansága után elkésett és buktatta Mesanovicot, ezért megkapta a második sárga lapját.
67. perc: Camaj pontatlan lövése Leonit találta meg, aki 4 méterről a kapuba passzolt. 1–0
79. perc: Camaj lövését védte Nikolics, ám a labda a nagy lendülettel érkező Ilievszki elé pattant, aki hat méterről az üres kapuba rúgta azt. 2–0

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában