Kézilabda, Kisvárda Master Good SE

2023.05.09. 13:05

Nem asszisztálni mennek a Fradi fiesztához

A Kisvárda Master Good SE megtartaná a Békéscsabán mutatott hátsó stabilitását az Elek Gyula Arénában.

Fotó: Gazdag Mihály

A parádés békéscsabai győzelmet követően a Kisvárda Master Good SE szerdán a Ferencváros vendégeként folytatja bajnoki szereplését. Viharsarki sikerük nem maradt következmény nélküli, a vesztes klub tájékoztatása szerint értékelték a kialakult helyzetet, és arra a döntésre jutottak, hogy közös megegyezéssel megszüntetik Papp Bálint vezetőedző szerződését. A hátralévő három mérkőzésen Farkas József irányítja majd a viharsarkiakat.

Ami a fővárosi zöld-fehéreket illeti, vasárnap elképesztő teljesítményt nyújtva győztek hét góllal a Bajnokok Ligája-negyeddöntő visszavágóján a jelenlegi egyik legjobb európai csapat, a francia Metz otthonában, amellyel összesítésben így egy találattal megnyerték a párharcot és történetük során először bejutottak a budapesti négyes döntőbe. A továbbjutás után jött a meglepő bejelentés, hogy Elek Gábor távozik az idény végén. Bármennyire is fáradtak, ez siker biztos, hogy feldobja a játékosokat és győzelemmel szeretnék ünnepelni szurkolóik előtt ezt a hatalmas sikert. A Kisvárdának azonban feltett szándéka, hogy nem asszisztálni szeretne a Fradi fiesztához.

– A Ferencváros a bejutott a világ legjobb négy csapata közé, úgyhogy nem lehetnek vérmes reményeik – vezette fel a találkozót Dévényi János, a Kisvárda Master Good SE edzője. – Közhellyel élve a tisztes helytállás lehet a célunk – tette még hozzá.

A Békéscsabán mutatott támadójátékra és védekezésre azonban lehet alapozni, így látja ezt a szakember is.

–Szeretnénk megtartani a múlt szombaton mutatott hátsó stabilitásunkat és az eredményes támadásbefejezéseinket. Ez utóbbi biztosan nehezebb lesz, hiszen játékosaink ezúttal más minőségű hármasvédőkkel találják magukat szembe. Az a lényeg, hogy a saját játékunkból minél többet meg tudjunk valósítani, jó felkészülés lesz ez nekünk a Debrecen elleni mérkőzésre. A sűrű program miatt azonban jól kell gazdálkodnunk a játékpercekkel – mondta Dévényi János.

A szakember még arról is beszélt, hogy elégedetlenek voltak a Mosonmagyaróvár elleni találkozón mutatott védekezéssel, főleg a visszarendeződésekkel voltak problémák. Ezen mindenképpen javítaniuk kell, a megfelelő időben elhelyezett megállító szabálytalanságokkal véleménye szerint elkerülhetőek a könnyű kapott gólok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában