Nemzetközi torna

2023.05.31. 14:53

Ilyet még nem láttunk! –15 ezer dollár összdíjazású tenisztorna Nyíregyházán

Újabb jelentős állomáshoz ért a Marso Tenisz Centrum és a nyíregyházi teniszélet, az egyesület ugyanis első alkalommal szervez nemzetközi versenyt, nem is akármilyet! A Marso Nyír1 Open névre keresztelt, június 4-11. között rendezendő, 15 000 dollár összdíjazású torna az ITF Men's World Tennis Tour állomása.

Sávolt Attila, dr. Kovács Ferenc és Poroszka Norbert a sajtótájékoztatón

Fotó: Dodó Ferenc

A Marso Tenisz Centrum Egyesület 2017-ben azzal a céllal vette át a tenisz club üzemeltetését, hogy Nyíregyháza a hazai teniszvilágában is kivívja az országos hírnevet. Az egyesület folyamatosan azon dolgozik, hogy a megyeszékhely teniszkedvelői méltó környezetben sportolhassanak, ennek megfelelően számos fejlesztésen van túl a tenisz centrum és több színvonalas hazai versenynek, bajnokságnak adott már otthont.

– Minden fejlesztés akkor jó, ha programokkal összeköthető, így van ez Nyíregyházán a tenisszel is – fogalmazott dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere az esemény szerdai sajtótájékoztatóján. – Öt éve új korszak kezdődött a városi teniszéletben. A centrum egyéb korszerűsítések mellett új lelátót és világítást kapott, biztosítottuk a feltételeit annak, hogy ilyen nagyszabású versenynek adhasson otthont. Remélem, ez újabb lökést ad a Marso TC-nek, a teniszszerető közönségnek és még közelebb hozza a gyerekeket a sportághoz.

A versenyre nagyon erős, 84 fős mezőny alakult ki. A főtáblára 32 játékos fér fel, a selejtezőn pedig 64-es tábla lesz. Aki az ATP-világranglistán nem éri el a 450. helyet, annak selejtezőt kell játszania. Számos európiai teniszező mellett előreláthatólag Kolumbiából, Argentínából, Brazíliából, Indiából és Japánból is érkezik versenyző.

– A Magyar Teniszszövetség nagyon boldog volt, amikor a Marso TC képviselői év elején megkerestek minket – mondta el Sávolt Attila, a Magyar Tenisz Szövetség szakmai igazgatója. – Ez azért is nagy dolog, mert sajnos, jelenleg nem sok lehetőségünk van ilyen nemzetközi versenyeket rendezni. Nagyon örülök, hogy az egyesület és a város önkormányzata arra a pályára tették Nyíregyházát, amit bekapcsolja a nemzetközi teniszéletbe. Remélhetőleg, hagyománnyá válik ez a verseny, azt elmondhatom, hogy a szövetség a jövőben is támogatja ezeket a törekvéseket.

A tornán összesen 14 magyar versenyző méreti meg magát. Szurkolhatunk nyíregyháziaknak is: Juhász Bence – aki a MARSO Tenisz Centrumban kezdte pályafutását –, Pál Noellel együtt a főtáblán kezd, míg Závacki Milán, aki szintén Marso TC-s versenyző, a selejtezőben kapott lehetőséget.

– Ahhoz, hogy tizenötezer dollár összdíjazású versenyt rendezhessünk Nyíregyházán, a társadalom, a sport és a tenisz iránt elkötelezett emberekre, támogatókra van szükség. Szerencsés vagyok, hogy ilyen emberek vesznek körül – vette át a szót Poroszka Norbert, a MARSO Tenisz Centrum Egyesület elnöke, a verseny igazgatója. – A megszépült tenisz centrumot nem tudnánk szebben felavatni, mint ezzel az ITF-versennyel. Nagyon várom, hogy a nyíregyháziak megismerjék a létesítményt és megtöltsék a lelátókat.

A vasárnap rajtoló tornára ingyenesen léphetnek be a nézők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában